L’Ajuntament, la Diputació i PIMEC enceten la IV edició del programa ‘Accelera el Creixement’

537

Després de l’èxit de les tres edicions anteriors, el programa Accelera el creixement, promogut entre la Diputació de Barcelona, PIMEC i a Martorell impulsat pel Centre de Promoció Econòmica, ha iniciat la seva quarta edició per ajudar a incrementar la competitivitat a 50 empreses amb alta capacitat de creixement, innovació, internacionalització i generació de llocs de treball. Les pimes que vulguin presentar-hi la seva candidatura tenen temps fins al 5 de juny a la seu o delegacions de PIMEC o bé als Centres Locals de Serveis a les Empreses que participen en el programa.

El Centre de Promoció Econòmica de l’Ajuntament de Martorell col·labora amb la Diputació de Barcelona i amb PIMEC en aquest programa amb l’objectiu que les empreses del municipi puguin beneficiar-se d’un conjunt de serveis avançats que tenen com a objectiu el creixement empresarial. L’objectiu del programa és millorar la competitivitat del teixit empresarial de les comarques barcelonines i crear ocupació. És per això que l’Ajuntament de Martorell participa en aquest programa, per tal que les pimes del municipi se’n puguin beneficiar i siguin de les 50 empreses seleccionades per participar. En edicions anteriors ja han participat 3 empreses del nostre municipi amb valoracions molt positives.

La bona valoració de les 150 empreses participants totals a les tres edicions anteriors del programa avalen l’aposta per una nova convocatòria. D’aquestes, un 59 per cent han treballat la comercialització, un 28 per cent, la internacionalització i un 13 per cent, estratègies de gestió d’equip directiu o processos productius.

Qui hi pot participar?

Com és habitual, les pimes que optin a participar-hi han de tenir un mínim de tres persones treballadores, una trajectòria empresarial d’almenys cinc anys i el centre de decisió a la demarcació de Barcelona, a més de tenir vocació internacional i voler invertir en creixement empresarial.

No obstant això, es portarà una valoració cas a cas de cadascuna d’elles per prioritzar aquelles que finalment participaran en el programa. De totes les empreses que es presentin com a candidates a realitzar el programa, només en podran formar part 50, aquelles que a la fase de selecció siguin capaces de demostrar que tenen un elevat potencial de creixement i vocació per invertir en estratègies de millora empresarial.

La selecció d’empreses

Un comitè de persones expertes serà l’encarregat d’avaluar les 100 candidatures preseleccionades d’entre el total de les rebudes. A partir d’entrevistes personals, el comitè farà la selecció final de les 50 empreses amb major potencial de creixement.

Mitjançant el programa, la Diputació de Barcelona i PIMEC persegueixen que les empreses participants aconsegueixin un creixement per als pròxims tres anys, com a mínim, en un dels següents aspectes: facturació, rendibilitat mitjana, ràtio d’exportació i plantilla. Per assolir aquests objectius, PIMEC configurarà un equip de treball integrat per experts en assessorament al creixement empresarial.

Passos per acompanyar el creixement

El procés d’acompanyament a les pimes participants el conformen sessions col·lectives i d’atenció individual durant quatre mesos. Enguany, el suport personalitzat del consultor per posar en marxa el pla de creixement operatiu a cada una de les 50 empreses ha augmentat fins a les 35 hores.

Un cop elaborats els plans de creixement empresarial, es donarà suport a les necessitats que cada empresa ha identificat i se les acompanyarà durant quatre mesos més per superar els reptes plantejats mitjançant classes magistrals col·lectives, impartides per persones expertes en matèries com lideratge, innovació, finançament, comercialització i internacionalització, sessions d’exposició de bones pràctiques empresarials i sessions individuals d’assessorament.

Al llarg de tot el procés, un equip de tutoria de PIMEC i el Centre de Promoció Económica de Martorell estarà a disposició de les persones participants del municipi per atendre dubtes i incidències.

Empreses martorellenques participants en edicions anteriors

Un total de tres empreses de Martorell han participat en edicions anteriors del programa; Export Moonwine, F.Vidal i Cultius Cal Mas.

Totes tres empreses compten amb un projecte d’elevat potencial de creixement, requisit imprescindible per formar part del programa i han valorat molt positivament les accions realitzades i el suport individual i personalitzat.

Més informació i inscripcions

Les empreses de Martorell interessades en participar-hi podran presentar les seves candidatures fins al 5 de juny de 2015 per correu electrònic, fax o en mà, a la seu o delegacions de PIMEC o al Centre de Promoció Econòmica de Martorell (Camí del Riu s/n · 08760 Martorell) mitjançant el formulari d’inscripció.

Per conèixer amb més detall l’Accelera el Creixement, us recomanem que mireu aquest video promocional.

Per a més informació del programa, podeu consultar el díptic, enllaç www.acceleraelcreixement.com o bé contactar directament amb el Centre de Promoció Econòmica de Martorell (trucant al telèfon 93 775 31 01 o enviant un correu electrònic a moliempresa@martorell.cat) o amb l’Annabel Cuatrecases de PIMEC en el correu: acuatrecases@pimec.org o en el telèfon 934 964 500.

La participació en el programa té un cost de 500€ +IVA, preu simbólic, ja que es tracta de menys del 10 per cent del cost real del programa valorat en uns 6000€ reals. L’empresa participant un cop seleccionada es fa càrrec d’aquests 500€ + IVA, i la resta seran aportats per la Diputació de Barcelona i Pimec.

Des del Centre de Promoció Econòmica animem a les empreses amb alt potencial de creixement a participar d’aquest programa, ja que creiem que eines de suport com aquestes són necessàries per a l’elaboració i desenvolupament de l’estratègia de creixement de l’empresa i creiem fermament en l’existència al nostre municipi d’empreses amb el perfil idoni per aquest tipus d’acció.