L’Ajuntament lliura una subvenció a dues empreses per contractar persones en atur

1212

L’alcalde Xavier Fonollosa ha lliurat una subvenció econòmica a les empreses Titus Land, SL i SCP Maser Services fruit d’una iniciativa del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament per a la contractació de persones aturades a Martorell. L’ajuda és de 2.500 euros per contracte laboral amb una durada d’un any i jornada parcial. En l’acte hi han assistit el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat i els representants de les dues primeres empreses beneficiàries d’aquest nou pla.

L’Ajuntament de Martorell a través del departament de Promoció Econòmica, des del passat mes de maig i fins exhaurir pressupost, subvenciona a les empreses martorellenques que es decideixin a contractar persones aturades del municipi. L’alcalde Xavier Fonollosa ha explicat que “aquestes subvencions tenen com a objectiu ajudar les empreses que decideixin donar feina a persones aturades, subvencionant-lis una part del cost empresarial de contractar una persona que no té feina. La prioritat és doble: fomentar l’ocupació i donar suport a les empreses i als treballadors en situació d’atur per regenerar la reactivació econòmica”.

Les persones que es contractin a través d’aquest nou pla hauran d’estar en situació d’atur, apuntades al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), constant-hi com a demandants actives de feina, i donades d’alta a la borsa de treball de l’Ajuntament. En l’acte hi han assistit David Bascuñana, de Titus Land SL i Juan Antonio Gámez, de SCP Maser Services. Gámez ha assegurat que “és una gran ajuda per part de l’Ajuntament per a negocis que encara no estan consolidats com és el meu cas i que suposa un estalvi en els costos”.

2.500 euros per contracte laboral

L’ajuda serà de 2.500 euros per contracte laboral amb una durada d’un any i jornada complerta. En el cas que la durada del contracte sigui superior a un any, la subvenció s’incrementarà en 100 euros per cada mes sencer addicional, sense que l’import total de la subvenció pel període d’un any i els mesos addicionals pugui ser superior a 3.500€. Si la jornada es inferior al 100%, la subvenció serà proporcional a la jornada establerta.

Aquest pla d’ajuts a les empreses està adreçat a aquelles empreses, entitats sense ànim de lucre, empreses d’inserció o centres de treball, amb domini social a Martorell amb anterioritat a l’1 de gener de 2015 i amb una plantilla que no sigui superior a 150 persones treballadores.