L’Ajuntament de Martorell posa en marxa aquest dimarts un servei d’ajuda per obtenir el certificat digital COVID de la Unió Europea. La voluntat és ajudar a descarregar-se’l a aquelles persones que tinguin dificultats per fer-ho. L’ús del passaport s’ampliarà, finalment, a partir de divendres, quan serà obligatori per entrar als bars, restaurants, gimnasos i residències, a banda de les discoteques i l’oci nocturn, on ja fa setmanes que és vigent.

El servei s’ofereix a l’Oficina d’Atenció al Ciutadà (OAC) (c/ Mur, 61) de dilluns a dijous, de 8.00 a 18.00h, i divendres, de 8.00 a 14.00h. També al Centre Integral d’Esport i Salut (CIES) (c/Gelida s/n), al Complex Educatiu (c/Josep Tarradellas, 11), i a l’Oficina del Patronat Municipal de Serveis d’Atenció a les Persones de Martorell (PMSAPM) (plç. de la Vila, 27), de dilluns a dijous, de 9.30 a 13.00h i de 16.30 a 19.15h, i divendres, de 9.30 a 13.30h, comenta Soledad Rosende, regidora de Salut.

Soledad Rosende, regidora de Salut

Caldrà presentar el DNI i la targeta sanitària. Les persones que no disposen de targeta sanitària del Sistema de Salut de Catalunya i, per tant, no tenen CIP, podran obtenir el certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa amb el seu DNI a través de https://certificatproves.catsalut.gencat.cat/.

La Generalitat dona uns quants dies de marge a la gent per descarregar-se el certificat digital COVID abans que sigui exigible en aquests espais, tenint en compte que hi ha qui pot necessitar ajuda per fer-ho. El certificat COVID serà exigible a les persones de més de 13 anys. Salut no té previst demanar-lo per accedir a espais exteriors, encara que siguin llocs multitudinaris.

Com obtenir el certificat digital COVID

Podeu trobar-lo a La Meva Salut, dins les seccions Informes i resultats i de Vacunes i certificat COVID digital UE, si heu rebut alguna dosi d’una vacuna contra la COVID-19 aprovada per la Unió Europea: Pfizer/BioNTech, Moderna/Lonza, Oxford/AstraZeneca o J&J/Janssen. A Catalunya no és vàlid fins que no es tenen les dues dosis de la vacuna, una dosi en el cas de J&J/Janssen.

Si fa més de dos mesos que heu rebut un diagnòstic positiu de COVID-19 i heu rebut una dosi de la vacuna, ja que la vostra pauta de vacunació és considera finalitzada. Si encara no esteu vacunats, demaneu dia i hora per a la vacuna a vacunacovidsalut.cat.

En cas que no estigueu vacunats, podeu demanar el certificat de recuperació de la COVID-19. S’us facilita si heu passat la COVID-19 amb una prova diagnòstica PCR positiva que consti al sistema de salut de Catalunya. També podeu sol·licitar el certificat de prova diagnòstica COVID-19 negativa (test d’antígens o PCR) que podeu fer-vos en qualsevol dels centres acreditats que trobareu a aquesta pàgina.