L’Ajuntament de Martorell presentarà el pròxim dilluns 27 de març a les 17.30h, a la sala d’actes del Molí Fariner, l’Agenda Urbana de Martorell 2030. Es tracta d’una eina de planificació estratègica municipal que ha elaborat l’Ajuntament, alineada amb les agendes urbanes nacionals i internacionals, i que té com a objectiu un desenvolupament més sostenible i equilibrat.

Amb la presentació de l’Agenda Urbana, el Consistori vol exposar en què consistiran les estratègies concretes de transformació i desenvolupament sostenible del municipi durant la propera dècada.

L’Agenda Urbana de Martorell 2030 està basada en els 17 Objectius de Desenvolupament Sostenible (ODS) que consten a l’Agenda 2030 aprovada per les Nacions Unides, i està alineada amb l’Agenda Urbana de la Unió Europea i l’Agenda Urbana Espanyola.

En el procés d’elaboració de l’Agenda Urbana, que ha comptat amb la col·laboració de la Diputació de Barcelona, la participació ciutadana ha estat un element clau per a establir les prioritats del municipi que es materialitzaran a mig termini.

Martorell, ciutat generadora d’oportunitats

L’Agenda Urbana Martorell 2023 pretén impulsar el municipi com a ciutat innovadora i preparada per als reptes actuals i de futur, com l’emergència climàtica.

Els objectius principals de l’Agenda Urbana són implicar a la societat amb l’entorn, fomentar la inclusió, aconseguir més relació entre el medi urbà i l’entorn natural i vetllar per una ciutat més sostenible, saludable i amb més cohesió social.

El Pla d’acció de l’Agenda Urbana també marcarà les línies perquè Martorell reafirmi el seu paper com a capital del Baix Llobregat Nord, amb una activitat econòmica potent i societat activa.

Per assolir aquests reptes, es desenvoluparan accions emmarcades en 3 dimensions: la dimensió social, la dimensió ambiental i la dimensió econòmica. Amb aquesta estratègia, es busca fomentar una societat activa, participativa i cohesionada (dimensió social); una ciutat sostenible i saludable (dimensió ambiental); i, per últim, una economia diversificada i innovadora, amb una formació i ocupació de qualitat (dimensió econòmica).

El pròxim 27 de març es presentarà també a la ciutadania la nova pàgina web de l’Agenda Urbana Martorell 2030, https://agendaurbanamartorell.cat/. En aquesta pàgina es detallen els objectius de futur per al municipi, quins són els seus antecedents i reptes de futur, entre d’altres.