Estudiants de Martorell al Campus Ítaca
Estudiants de Martorell al Campus Ítaca

L’Ajuntament de Martorell i la Universitat Autònoma de Barcelona (UAB, a través de la Fundació Autònoma Solidària (FAS), han renovat el conveni perquè alumnes dels instituts públics martorellencs participin al programa Campus Ítaca. L’objectiu és estimular l’alumnat de 3r d’ESO a continuar estudiant un cop acabin l’etapa obligatòria.

La Universitat Autònoma de Barcelona realitza el Capus Ítaca, des del mes de setembre de 2004, un projecte socioeducatiu que vol “reduir l’abandonament escolar prematur i acostar l’alumnat a les universitats”. A més, potencia l’ús del català com a vehicle de comunicació i esdevé “un espai de convivència entre alumnat d’entorns socials diversos”, ha explicat la regidora d’Ensenyament i Salut, Sole Rosende.

Sole Rosende, regidora d'Ensenyament

El Campus Ítaca consisteix en una estada de set dies als mesos de juny o juliol al Campus de la UAB. Hi prendran part alumnes dels instituts Joan Oró, Pompeu Fabra i Maria Canela, que gaudiran d’estances al Campus de Bellaterra, tot participant en activitats lúdiques i educatives per prendre contacte amb diferent disciplines acadèmiques i familiaritzar-se amb l’àmbit universitari.

A l’hora de seleccionar els alumnes, es tindrà en compte la situació socioeconòmica de la família; no tenir referents familiars amb estudis universitaris; tenir una actitud positiva vers els estudis; que l’alumne hagi aprovar el primer trimestre del curs, i la paritat de sexe entre alumnes escollits.