L’Ajuntament reparteix mascaretes de protecció entre el personal farmacèutic

1499

Les farmàcies són un dels serveis essencials que, aquests dies d’estat d’alarma, mantenen la persiana oberta. Aquest dimarts, personal de l’Ajuntament ha repartit entre el personal d’aquests establiments mascaretes de protecció per prevenir el coronavirus. El material ha estat donat per empreses i particulars.

“Ens en van demanar, són un servei essencial, i aquests dies tenen un gran volum de feina i dificultats per aconseguir material de protecció individual”, ha explicat l’alcalde Xavier Fonollosa, qui ha mostrat el seu agraïment a totes les persones que segueixen treballant com a serveis primordials perquè tothom pugui mantenir el confinament a casa.

Mentrestant, a l’Escola de Costura de Ca l’Ollé ja són 200 els voluntaris que cusen mascaretes per repartir als centres assistencials i sociosanitaris. Malgrat tot, se segueix necessitant material de protecció individual. Els interessants a col·laborar poden enviar un correu a sap@martorell.cat o trucar al telèfon 93 774 00 69.

L’Hotel Manel acollirà professionals sanitaris

L’alcalde ha coordinat amb el Departament de Salut de la Generalitat l’habilitació de l’Hotel Manel “per a que els professionals sanitaris de Martorell puguin descansar sense haver de desplaçar-se a casa seva, si així ho desitgen. Els nostres professionals dels hospitals i els de Primària s’ho mereixen tot i necessiten que els hi facilitem tot el que puguem”.

El dispositiu assistencial dels hospitals de campanya del Sagrat Cor i de l’Hotel Ciutat de Martorell avança en espera de completar el nombre de professionals necessaris per tirar-los endavant amb garanties. Ambdós equipaments podran descarregar de pacients l’Hospital Sant Joan de Déu que treballa per sobre de la seva capacitat.

170 persones afectades per coronavirus

Pel que fa a les dades, tenim a l’Hospital Sant Joan de Déu 129 infectats per coronavirus, dels quals 75 són personal sanitari i 54 són pacients ingressats amb positiu (26 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 46 persones pendents del resultat de la prova. A aquests de l’Hospital Sant Joan de Déu cal sumar 25 positius ingressats al l’Hospital del Sagrat Cor i els 16 veïns de Martorell confinats a casa seva després d’haver donat positiu.

En total, 170 persones infectades de coronavirus de les quals 53 són de Martorell. A més, avui hem de lamentar tres morts més a l’Hospital Sant Joan de Déu, tots ells de fora de Martorell. A aquests tres els hem de sumar tres morts més, entre ahir i avui, de les residències de gent gran, sumant un total de sis defuncions.

Fonollosa ha volgut, un dia més, transmetre el seu condol a tots els familiars: “Tots tenim, malauradament, persones que ens són molt properes que aquests dies se’n van per haver-se contagiat d’aquest maleït virus, també és el meu cas. El meu condol més sincer a totes les famílies de les víctimes. Sé que qualsevol cosa que us pugui dir, no podrà consolar la pèrdua d’un ésser estimat, però desitjo que tingueu la força i els ànims per seguir endavant. Teniu tot el meu suport i escalf en aquests moments difícils i em teniu a la vostra disposició pel que necessiteu”.