Martorell se suma a la campanya ‘No som invisibles’ pels drets de les persones amb discapacitat

893

Avui, 3 de desembre, és el Dia Internacional de les Persones amb Discapacitat. L’Ajuntament de Martorell se suma a la campanya ‘No som invisibles’, impulsada pel Dincat (Agrupació Catalana de Centres per a Persones amb Discapacitat Intel·lectual), per denunciar el desconeixement que hi ha entorn el col·lectiu i visibilitzar-lo. L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Benestar Social, Cristina Dalmau, han emès aquest matí al Canal Youtube municipal un missatge per refermar el compromís de l’equip de govern en la defensa dels seus drets.

L’alcalde Xavier Fonollosa ha subratllat la importància de “treballar per una societat millor, que vol dir més inclusiva”. “Des de fa dècades, l’Ajuntament de Martorell està molt sensibilitzat amb les persones amb discapacitat, i per això hem apostat per la normalització i la plena inclusió. Hi tenim el Centre Especial de Treball de Can Cases, el Centre Ocupacional de Can Serra, hem ajudat a impulsar l’Arc de Sant Martí com a fundació i a la construcció d’una residència per a persones amb discapacitat intel·lectual”.

Reproductor d'àudio
Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

“Volem mostrar la nostra implicació per evitar situacions de discriminació que no són pròpies d’un país solidari, just i compromès. Creiem fermament en la participació directa i activa del col·lectiu en la presa de decisions”. Des del consistori, es comprometen “en l’impuls de polítiques concretes per acabar amb situacions de vulnerabilitat, de discriminació i amb qualsevol situació d’injustícia, per avançar així en la igualtat i la inclusió”, ha dit la regidora de Benestar Social, Cristina Dalmau.

Reproductor d'àudio
Cristina Dalmau, regidora de Benestar Social

L’Organització de les Nacions Unides (ONU) va aprovar l’any 2006 la Convenció sobre els Drets de les Persones amb Discapacitat, amb l’objectiu de defensar-ne els seus drets. Una defensa encara molt vigent ja que en moltes ocasions aquests drets s’han vist vulnerats. Aquest any, les persones amb discapacitat intel·lectual, els seus familiars i els professionals que els donen suport alcen la veu amb el lema  ‘No Som Invisibles’ per reivindicar els seus drets.

Des de Dincat han definit un manifest comú per demanar la participació directa i activa del col·lectiu en la presa de decisions a l’hora de definir polítiques que afectin persones amb discapacitat; l’impuls de polítiques sòlides de no discriminació que vetllin per la igualtat i la inclusió, i la posada en marxa d’un pla d’inversions, amb l’objectiu d’enfortir i consolidar el sector.

També reclamen protocols específics per a les escoles, els serveis residencials o d’atenció diürna que tinguin en compte les particularitats del col·lectiu; la creació de llocs de feina per a les persones amb discapacitat intel·lectual, i la posada en marxa d’un permís retribuït per aquelles persones que s’hagin de fer càrrec d’un familiar amb discapacitat intel·lectual com a conseqüència de la COVID-19.