L’alumna del Mercè Rodoreda Valentina Vicent guanya el Concurs d’il·lustració TGO DX

686

Valentina Vicent Rodríguez, alumna de 8 anys d’edat de l’Escola Mercè Rodoreda, és la guanyadora d’un dels primers premis del Concurs escolar d’il·lustració de l’empresa de transport de viatgers TGO DX. Ha estat la primera en la categoria 1r, 2n i 3r d’Educació Primària, en un concurs que portava com a eslògan ‘El transport en autobús i la sostenibilitat’. L’esdeveniment commemora el centenari de la companyia amb seu a Olesa de Montserrat.

El concurs s’ha dirigit als centres educatius del Baix Llobregat i del Vallès Occidental -comarques en les que opera regularment l’empresa- i hi han participat alumnes d’Olesa, Viladecavalls, Sant Cugat del Vallès, Abrera, Esparreguera, Castellbisbal, Martorell i Terrassa. Ha inclòs quatre categories -de 1r a 3r de Primària, de 4t a 6è de Primària, ESO i Batxillerat- i s’ha concedit primer premi i 2 premis finalistes en cadascuna, i quatre accèssits. El jurat l’ha format la direcció i equip de TGO DX i els docents i especialistes en disseny gràfic Lluís Sallés i Xavier Roca.

El dibuix de la Valentina s’imprimirà en vinil i s’insertarà a l’exterior d’un autobús de la companyia. Això i “un desplaçament i entrada a Port Aventura per tota la meva classe” són els premis concedits a cadascun dels quatre guanyadors del concurs. Ella mateixa ho detalla.

Valentina Vicent Rodríguez

A la seva creació hi apareix un autobús de la companyia i elements tan característics com Montserrat, el pont del Diable, el poble de Martorell i l’autobús de la companyia, complint els requisits bàsics: “havíem de dibuixar un lloc important del nostre poble i l’autobús, i que aquest fos sostenible”.

Valentina Vicent Rodríguez

El jurat també ha concedit quatre accèssits, un dels quals ha recalat en l’alumne martorellenc Kawtar Oulad El Arbi, de l’Escola José Echegaray, qui obté un val de 25 euros en material escolar.