L’artista Ramon Gasch exposa a la Biblioteca ‘365 pintures 2023’

418
'365 pintures 2023' de Ramon Gasch

A la Biblioteca Francesc Pujols es va inaugurar dijous passat l’exposició 365 pintures 2023 de Ramon Gasch, que es pot visitar al vestíbul de l’equipament fins al 6 d’octubre. Durant l’acte d’obertura es va fer una taula rodona amb un grup de pintors, parlant del paper de l’art avui dia, les tendències i els seus artistes.

Ramon Gasch (Santa Maria de Palautordera, 1950) és enginyer tècnic, escriptor i artista. Arran d’un projecte literari que va fer l’any 2021 en què escrivia un poema cada dia, va decidir fer el mateix amb l’art. “Per segon any consecutiu, durant l’any 2023 vaig pintar una obra cada dia i, aquest 2024, estic fent una altra cosa diferent, menys ambiciosa, però que també té a veure amb l’art”, va explicar als micròfons de Ràdio Martorell.

Ramon Gasch, escriptor i artista

Aquesta nova exposició conté obres de 12 estils diferents, un per cada mes de l’any, els quals Gasch descriu com a “pintura moderna”, estils que tenen poc a veure amb el figuratiu. En l’exhibició s’hi troben aplicades diverses tècniques pictòriques en funció de cada un d’aquests estils. Els quadres s’han pintat amb oli, aquarel·les, retoladors, llapis de colors, tinta…

A banda d’una inspiració necessària per a reproduir les seves obres, Ramon Gasch en destaca les ganes que calen per a pintar. “Jo el dia que, pel que sigui, no puc escriure o pintar, i no puc expressar les meves idees que tinc al cap, em sento frustrat”, va reconèixer.

Ramon Gasch, escriptor i artista

Ramon Gasch i Pou ha publicat alguns manuals tècnics i un llibre amb les seves vivències professionals. És membre fundador del GEM (Grup d’Escriptors del Montseny) i ha col·laborat en la publicació del llibre Relats del Montseny (2013). És autor també de les novel·les D’un temps sense esperança (2004), crònica novel·lada sobre els camps de concentració franquistes, i Núvol negre (2008, sobre l’accident de Txernòbil).

En col·laboració amb l’escriptor martorellenc Andreu González Castro ha escrit Bon cop de falç! (2011), guardonada amb el Premi Nèstor Luján de novel·la històrica. La seva col·laboració va seguir amb Defensors de la terra (2013), que continua la història de la família Martí, i La venjança dels almogàvers (2015).