L’Associació de Ghana organitza dissabte els ‘Summer Games 2024’ al Torrent de Llops

336
Associació Ghana Martorell

L’Associació de Ghana de Martorell, en col·laboració amb la de Sant Andreu de la Barca, organitza aquest dissabte, 7 de setembre, els ‘Summer Games (Jocs d’Estiu) 2024’. Tindran lloc de 9.00 a 18.00h al Complex Esportiu de Torrent de Llops. Hi haurà partits de futbol, de voleibol, de bàsquet, de tennis taula i jocs tradicionals ghanesos.

L’objectiu d’aquesta cita esportiva i cultural, que per primera vegada es fa a Martorell, és convidar tota la comunitat i enfortir vincles amb altres ghanesos residents a Catalunya. Els interessats a participar poden inscriure’s prèviament trucant al 640 55 81 37 o al 632 41 52 77. De moment, hi ha vuit equips d’adults i 10 d’infants apuntats (consulta equips participants).

Mercilina Amponsah, membre de l’Associació de Ghana de Martorell, assegura que “totes les associacions de ghanesos de tenim molt bona relació i hi participaran entitats d’altres punts de Catalunya. Tenim moltes ganes de fer aquests jocs perquè és el primer cop que els fem a Martorell i és una manera de connectar-nos amb ghanesos que viuen més lluny”.

L’Associació de Ghana de Martorell va néixer el febrer de 2007 i actualment compta amb 98 persones adultes. Entre els seus propòsits destaca “informar els nous migrats sobre els allotjaments de primera necessitat o atendre necessitats urgents que puguin tenir. Aplegar diferents persones de Ghana que estan vivint a Catalunya i educar els infants de pares ghanesos, nascuts aquí, perquè puguin conèixer la seva cultura d’origen”, apunta Amponsah.

Mercilina Amponsah, membre Associació de Ghana de Martorell

La membre de l’entitat afegeix que, durant l’any, fan diferents activitats com “un fòrum obert a persones migrades sobre els seus drets i deures, la participació al Let’s Clean Up Europe, netejant indrets naturals de Martorell, la commemoració del Dia de la Independència de Ghana (6 març), o la rebuda anual del cònsol de Ghana”. “El primer diumenge de cada mes fem una reunió amb tots els membres de l’associació”.

Per a Mercilina, l’existència d’associacions com aquesta ajuden “a fer una pinya, perquè quan arribes a un país nou no coneixes ningú i potser tampoc no en parles l’idioma. Facilitem la vida de les persones migrades perquè puguin sentir-se una mica més còmodes”.