L’Aula d’Estudis torna a incrementar usuaris en el darrer període d’exàmens

1131
Aula d'Estudis de la Biblioteca Martorell
Aula d'Estudis de la Biblioteca Martorell

L’Aula d’Estudis de la Biblioteca Martorell continua creixent en usuaris i en la darrera edició, del 14 de maig al 22 de juny, va incrementar l’afluència d’estudiants un 16,2% en els horaris extraordinaris que va posar a disposició l’equipament. Per la directora del centre, Mercè Parera, l’Aula és un espai tranquil d’estudi que els usuaris valoren molt i en el que s’hi senten a gust. El servei ja té dates per l’any vinent.

L’Aula posa a disposició dels estudiants –sobretot els de Batxillerat i universitaris- la zona de taules com a espai per preparar els exàmens. Ho fora de l’horari d’obertura, els dilluns al matí i les tardes de dilluns a divendres de 20.30 a 23.00h, i funciona dos períodes a l’any: a finals de gener i principis de febrer, i entre els mesos de maig i juny.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell, explica que “en aquest darrer període de l’Aula hem registrat 1.223 usuaris, un 16,2% més que al mateix període de l’any passat, quan n’hi va haver 1.052”. El servei ha funcionat 6 setmanes (30 dies), i els dilluns han sigut “els dies de major afluencia d’usuaris (410), mentre que a mesura que avançava la setmana disminuïa la xifra”. Alhora, “la tercera, quarta i cinquena setmana hem tingut l’espai ple, ja que s’ajuntaven els exàmens finals de Batxillerat i Selectivitat amb els de les universitats”. Aquest increment corrobora el de l’anterior període de gener i febrer, quan es van registrar 517 usuaris (per 338 de 2017).

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Per la directora, “la valoració que en fem és molt positiva. Creiem que l’Aula permet un espai tranquil per a l’estudi, que és ben valorat pels estudiants i hi ha hagut dies en els que quasi ens hem quedat sense cadires. A més, tot ha funcionat amb normalitat i no hi ha hagut cap incidència remarcable”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell

Els bons resultats marquen la continuïtat del servei per l’any vinent. Parera avança que “de cara al 2019 tornarem a organitzar l’Aula d’Estudis en dos períodes: del 7 de gener al 8 de febrer i del 13 de maig al 21 de juny”.

Mercè Parera, directora de la Biblioteca Martorell