Laura Amat és la primera dona a presidir el Club Bàsquet Martorell

3351
Laura Amat, presidenta CB Martorell
Laura Amat, presidenta CB Martorell

Laura Amat fa un mes que és presidenta del Club Bàsquet Martorell en substitució de Miquel Fusalba, qui ha ocupat el càrrec els darrers sis anys. És la primera dona que presideix aquesta entitat esportiva. Amb la incògnita de saber el destí del primer equip, si es mantindrà a la LEB Plata per la reestructuració de categories o si baixarà a EBA, Amat s’ha envoltat d’una junta que combina l’experiència de la veterania i l’energia de les cares noves.

CB Martorell

Tot just fa quatre setmanes que accedies a la presidència de l’entitat. Com t’estàs trobant en el nou càrrec?

De fet, ja fa un parell d’anys i mig que em van demanar de col·laborar amb la junta sortint. Aleshores tenia dos nens i ara tres jugant al club i m’he sentit molt còmode en tot aquest temps. El Miquel no volia deixar la junta però sí deixar d’estar al capdavant de l’entitat, i em va proposar a mi si volia tirar això endavant. Em va costar prendre la decisió.

Què va decantar la balança a favor del sí?

El fet que vaig sentir molt de suport per part del Miquel, ja que em va dir que em continuaria acompanyant en tot el temps que fes falta. A més, el Manuel Simón, que també formava part de l’antiga junta, també em va dir que continuaria donant un cop de mà. I sobretot la Montse Fonolla, qui portava tres anys i mig a la junta. Ara és vicepresidenta i està al costat meu. És la meva mà dreta i esquerra alhora. I és important, perquè hi ha moltes coses que desconeixes.

A la nova junta també hi ha cares noves…

Sí, també s’hi han incorporat en Rafa González i la Gemma García, un pare i una mare del club que tenen un fill i una filla jugant aquí, respectivament. S’ho han agafat amb moltes ganes i estan aprenent a veure com funciona tot.

Com valores l’arribada de gent nova a la junta? És un fet que ajuda?

Ajuda molt, perquè de vegades les coses es fan d’alguna manera i surten bé, però quan ve gent nova t’aporten altres punts de vista, maneres de fer les coses d’una altra manera que ajuden a millorar. La gent que porta més temps sap molt bé com funciona tot, i després tenim els nous que donen una nova vidaal club. I la barreja serà molt interessant.

CB Martorell

Esteu començant ja a planificar la temporada 2018-19?

Des de la junta, des de la direcció tècnica, la coordinació, la secretaria i dels tècnics ja estem planificant la nova temporada. Hi ha molta feina a fer, ja que hem enllaçat el canvi de junta amb el canvi de temporada, fet pel qual la feina és doble. Mentrestant, ara bàsicament estem acabant la temporada present. El nostre director tècnic ha fet molt bona feina, els equips comencen a entrenar amb els nous tècnics i nous equips segons les edats, i hi ha hagut molta entrada de nens nous.

El primer equip va acabar la temporada descendint a EBA, però sembla que podria haver-hi una reestructuració del grup i que el CB Martorell tindria opcions de mantenir la categoria de LEB Plata. Se’n sap alguna cosa?

Això diuen, però com a Club Bàsquet Martorell no ens ha arribat cap informació oficial sobre si realment s’amplia la LEB Plata. No se sap i en qualsevol cas, a nosaltres encara ningú ens ha dit si volem seguir a LEB Plata o no.

I quina seria la posició del club si es proposés mantenir la categoria?

És una cosa que hem estat parlant en principi no es contempla. I dic en principi, perquè després si ens ho planteja la Federació hem de seure, mirar i decidir què volem fer. Jo crec que la participació a la LEB Plata aquest any ha sigut una molt bona experiència. Era tot molt nou, un salt molt gran. Les exigències tècniques, de personal, de viatges, d’organització han sigut brutals i ens n’hem sortit prou bé i el que no ha anat tan bé ha sigut l’àmbit esportiu. De moment parlem d’EBA i ho estem plantejant tot per la categoria EBA.

Recepció CB Martorell

El club està capacitat per tornar a assumir la plaça?

Per què no? Ara seria molt millor, perquè ja coneixem què hem fet millor o pitjor, sabem què hem de millorar o què no hauríem de tornar a fer. Ara tenim una mica més d’experiència i crec que seria més fàcil.

A l’espera de tot plegat, ja es compta amb nou entrenador. Hi ha d’altres novetats?

Sí, en efecte, ja tenim al nou entrenador, Raúl Laita. Crec que és un entrenador molt de club, molt planer i molt proper i que està fent equip. Ve del Masnou, club en el que ha fet molt bona feina i ha portat l’equip a fases, i ara ja ha començat a treballar amb nosaltres.

Presentació CB Martorell

Parlem del Femení, que es va quedar a les portes de l’ascens a Segona Catalana per un punt. Quina valoració se’n pot fer?

Com aquell qui diu, es va quedar sense ascens per una cistella! Han fet molt bona feina, tant l’entrenador com les noies, i és una llàstima que no hagin pogut fer el salt cap amunt. Jo crec que de cara a la propera temporada hem de reforçar aquest equip i per poder fer aquest salt. Sobretot seria important per elles, però per al club també.

Pel que fa al filial masculí, va ascendir la temporada anterior i ha fet un bon paper en la seva tornada a Tercera Catalana, assolint la permanència. Quin objectiu tindrà aquesta propera temporada?

La idea és reforçar l’equip i que pugi a Primera Catalana. Realment és important tenir un filial, segon equip o equip B que pugui nodrir el nostre sènior. Respon a la nostra filosofia de club: que un nen pugui entrar de ben petitó i pugui veure una progressió, un fet que potser durant uns anys havia quedat una mica penjat. Per tant, és important pujar l’equip a Primera i que hi hagi una vinculació amb el sènior A. L’entrenador del primer equip ja està treballant en aquest sentit, amb la voluntat que hi hagi sinèrgia i connexió.

Abans comentaves que estan entrant infants al bàsquet base. Quina previsió hi ha?

De fet és continuar el que s’havia començat la temporada passada. el club ha de créixer en base. Si no, no té sentit tenir un equip a LEB Plata. S’han fet molts esforços i molt bona feina per part del director tècnic i coordinador a l’hora d’aixamplar la base i ara ho estem veient. Aquests dies tenim portes obertes i els nens i nenes poden venir a provar, i hi ha tal munió de nens que hem hagut d’incorporar un nou entrenador.

Es tractaria de tapar buits d’edat que queden pendents?

Presentació CB MartorellSí, ara comencem a tenir una línia per edat. Potser ens quedarà algun buit, però no n’hi haurà tants i es podrà començar a desdoblar equips, i s’està fent molta feina amb els entrenadors. Volem entrenadors d’equip, formar gent de club per a que s’hi quedi i per a que s’incorporin al nostre staff. Fer-los partíceps.

D’alguna manera, es tractaria de seguir amb el que s’estava fent?

Hi va haver una època en la que es va produir algun buit. Això fa que el jugador, si no veu continuïtat és difícil mantenir-lo aquí. Ara ho veiem diferent, perquè quan projectem la temporada ja veiem una continuïtat, equips de 16 o 17 efectius. Si es creix en bàsquet base, el club creixerà no tant en dimensions però sí en l’àmbit social. Per exemple, el recent torneig 3X3 va ser un èxit, tothom s’ho va passar molt bé i hi va haver una alta participació. Això és un club de bàsquet i aquí jugadors, entrenadors, mares i pares, junta i personal hem de venir a passar-ho bé i a fer pinya per tirar-ho endavant.