L’Escola Municipal de Música de Martorell (EMM) ha celebrat aquest dimecres el seu 50è aniversari amb un concert a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural. L’acte ha servit per gaudir de la música d’alumnes i professors, i per homenatjar els fundadors de l’escola Joan Almirall i Joan Capellades.

Per començar l’acte d’aniversari, l’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora d’Ensenyament, Núria Canal, han lliurat una placa commemorativa a Joan Almirall i Joan Capellades, fundadors de l’escola. Fonollosa ha destacat que “la nostra EMM és un dels valors importants que té aquest poble. És una escola amb un projecte pedagògic determinat, un claustre de professors brillant i amb prestigi al país. Això és fruit de molts anys de treball per millorar la qualitat de la nostra EMM, però també és important reconèixer als qui van posar-hi la llavor. Des d’aquests 50 anys fins ara, hem aconseguit tenir una ràtio d’alumnes molt superior a la mitjana estatal i nacional”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora d’Ensenyament ha reconegut que “ens fa moltíssima il·lusió aquest aniversari perquè està comprovat que la formació musical ajuda al desenvolupament personal, a la creativitat i la capacitat d’aprendre”. “L’EMM va començar amb pocs alumnes a la Casa de Cultura, després a l’antic Hospital i, actualment, a Cal Nicolau amb 300 aprenents, una ràtio molt superior a la mitjana estatal i nacional. Des de l’Ajuntament, seguirem donant suport perquè cap persona quedi exclosa de la formació musical”.

Núria Canal, regidora d'Ensenyament

Alba Fernández, soprano i exalumna de l’EMM, ha obert les actuacions, acompanyada al piano per la professora Carmen Valero. Han interpretat Carmen de G. Bizet, Oh! Quand je dors de F. Liszt i O mio babbino caro de G. Puccini. Tot seguit, ha estat el torn de la professora Paquita Almirall i la exprofessora Carme Pallarés amb Sonata Op. 3 nº. 1 de W. A. Mozart i Escena d’El llac dels cignes de P. I. Txaikovsky per a piano.

El cor infantil ha cantat tres peces amb la col·laboració del públic assistent i sota la direcció de Llorenç Castelló: La cançó de les bananes de C. Bruhm, L’ametller de J. Ollé i Maig, maig, maig de T. Gummersson. El conjunt de guitarres ha fet un medley de cançons dels Rolling Stones amb la direcció de Danielle Kassner. La Big Band, sota la batura d’Eloi López i Enric Pinazo, ha tancat el concert amb Quizá ahora de J. Kander / F. Ebb, cantada per Alba Fernández, And all that Jazz! De J. Kander / F. Ebb, cantada per Maria Rovira, i Sway de L. Demetrio / P. Beltrán amb veu d’Anna Bernadàs.

L’EMM imparteix cursos d’aprenentatge musical per a totes les edats, des dels 6 mesos i fins a l’edat adulta. Des dels primers contactes musicals a l’aprenentatge d’un instrument o la participació en conjunts instrumentals. L’objectiu és aprofundir en la seva afició o amb la vocació de fer de la música la seva professió.

Amb motiu del 50è aniversari, l’escola ha estat protagonista del calendari 2019 que edita l’Ajuntament. Properament, organitzaran una trobada de conjunts de cordes, una de la Marxin Band i una altra de guitarres per seguir celebrant el seu mig segle de vida.