L’entrenador martorellenc Adrià Alonso canviarà d’aires i dirigirà el Cáceres Básket la propera temporada

298
Adrià Alonso, nou tècnic del Cáceres Básket (Foto: Cáceres Básket)

L’entrenador martorellenc de bàsquet Adrià Alonso inicia un nou repte esportiu a les banquetes i dirigirà el Cáceres Básket la propera temporada. Així ho va anunciar el club verd ahir dilluns a través de les seves xarxes socials. La tradició de bàsquet a la ciutat extremenya, l’estructura, la direcció esportiva i objectiu ambiciós de club de retornar a la Primera FEB -antiga LEB Oro- han convençut Alonso d’acceptar el repte.

El tècnic finalitza un cicle de quatre temporades -amb una salvació i tres playoffs- al CB Benicarló per iniciar-ne un de nou. Ara, al Cáceres Básket. Un club que és el continuador del Cáceres Club Baloncesto que va militar onze temporades a l’ACB, que va plantar-se en unes semifinals de Copa Korak i que va disputar una final de Copa davant el Joventut de Badalona.

“Estic molt content de la meva arribada a Cáceres, que és una ciutat de bàsquet amb un molt bon projecte i una oportunitat per seguir creixent”, valorava el tècnic martorellenc poques hores després d’oficialitzar-se el seu fitxatge. A partir d’ara treballarà al costat del secretari tècnic Joaquin Rodríguez “amb el que tinc un molt bon feeling“. Aquest ha estat també un factor que l’ha convençut.

Adrià Alonso, entrenador martorellenc del Cáceres Básket

Quant als objectius, l’entrenador argumenta que “serem un dels pressupostos forts de la categoria, tot i que no el més elevat. L’ambició és màxima per tornar a la Primera FEB el més aviat possible”. Amb tot, espera “una competició molt complexa, amb una lliga regular en la que poden passar moltes coses, però on es tractarà d’arribar bé als play-off”.

Adrià Alonso, entrenador martorellenc del Cáceres Básket

Alonso acumula força temporades d’experiència a la LEB Plata -ara Segunda FEB-, tant al CB Martorell (2017-18) com a Benicarló (2020-24). Fins ara, però, no havia entrenat mai a la ‘Conferència Oest’, “que tindrà un projecte molt fort com el del Melilla, que és un altre del descendits de LEB Or i que ha fusionat dos clubs”. D’aquesta banda del quadre considera com a aspirants “Zornotza, Ponferrada i nosaltres”, i del grup Est, veu els tres equips balears com a favorits per lluitar per l’ascens. En total, es posaran en joc tres places d’ascens -la del play-off directe entre els campions dels dos grups, i les dues places dels play-off entre la resta d’equips de dalt-.

Adrià Alonso, entrenador martorellenc del Cáceres Básket

Quant al club sortint, el Benicarló, Alonso reitera que “els estaré agraït tota la vida. El que he viscut allà és molt difícil de tornar a repetir. Marxar va ser molt complicat, però una bona decisió. Creia que el cicle s’havia acabat, que era el moment de finalitzar una etapa, i en volia sortir bé”.

Adrià Alonso, entrenador martorellenc del Cáceres Básket

L’entrenador martorellenc i el secretari esportiu comencen a pensar en la confecció de la plantilla de la propera temporada a la conferència Oest de la Segunda FEB, competició que s’iniciarà el 5 d’octubre.