L’equip masculí sub12 del MAC assoleix una tercera plaça històrica al Campionat de Catalunya

503

El conjunt sub12 masculí del Martorell Atlètic Club (MAC) ha fet història en classificar-se en la tercera posició del Campionat de Catalunya de pista coberta en la primera edició d’aquesta competició. L’equip format per Hugo Gómez, Eneko Saenz, Marco Perales, Iker Casanova, Leo Marimón, Pablo Madeira, Pau Garrido, Oliver Garcia i Daniel Castillo, va aconseguir la tercera millor puntuació d’aquesta cita, en la qual cada atleta va competir en una prova diferent i que va tenir lloc el cap de setmana de l’11 i el 12 de febrer. En paral·lel, Basma Mbitel, de la categoria sub12 femenina, també va portar bones notícies al club en classificar-se com la campiona del Campionat de Catalunya dels 2.000 metres marxa en pista coberta.

La tercera plaça història per als atletes sub12 del MAC va tancar-se amb una puntuació de 74,5 punts, per darrere del club Avinent Manresa (101 punts) i de l’Agrupació Atlètica de Catalunya (79,5 punts). Hugo Gómez va competir en els 60 metres llisos, Eneko Sanez en els 60 metres tanques, Marco Perales en els 600 metres llisos, Iker Casanovas en els 2.000 metres, Leo Marimón en els 2.000 metres marxa, Pablo Perales va fer salt de llargada, Pau Garrido el salt de perxa, Oliver Garcia el salt d’alçada i Daniel Castillo, el llançament de pes. A més, Hugo Gómez, Pau Garrido, Oier Garcia i Eneko Sanez van formar l’equip de relleus. La puntuació de tots ells va dur a una tercera plaça històrica per al club.

En aquest sentit, el coordinador esportiu del MAC, Marc Caballero, ha explicat que la presència en aquesta cita era una incògnita, “teníem dubtes sobre si entraríem el Campionat de Catalunya, vam fer-ho a l’A i els nens van competir d’una manera fabulosa i molt èpica”, però reconeix que tots van fer una feina molt lloable.

Marc Caballero, coordinador esportiu MAC

Sobre la primera plaça de l’atleta sub12 Basma Mbitel en els 2.000 metres marxa, la martorellenca va aconseguir a Sabadell la seva primera medalla, un or molt ajustat amb Casiana Noa Iftimi (Avinent Manresa), de qui només van separar 82 centèssimes. La medalla de bronze va ser per a Kiara Subirats (CA Mollet) amb un temps de 12:20.42. Caballero ha exposat que “estem molt contents per ella, això significa que hem treballat bé i que hem de seguir defensant la medalla a l’aire lliure i per a l’any que ve”.

Marc Caballero, coordinador esportiu MAC

La tercera recompensa per al MAC va ser la tercera plaça de Bruna Lozano, qui va competir en els 2.000 metres marxa de la categoria sub14 i va tancar la prova amb un temps total de 10:39.24.

En categories més altes per al club, el MAC també ha estat present al podi. Amb la primera plaça en la categoria Màster, José Antonio Hernandez, Carles Salvador, Joan Rodriguez i Juan Vaz van ser el millor equip de Catalunya en la prova grupal.