Les cooperatives CUEME fabriquen els productes per vendre el 7 de juny

1161
CUEME

Les cooperatives de les escoles José Echegaray, Mercè Rodoreda, La Mercè i El Pontarró, participants al projecte ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ (CUEME), preparen els seus productes per posar a la venda al Mercat CUEME, que es farà dimarts 7 de juny, a la rambla de Les Bòbiles.

Aquestes setmanes les vuit cooperatives estan duent a terme la producció dels seus productes, un cop més de manera artesanal, ja que el programa ‘Cultura Emprenedora a l’Escola’ dona suport a una producció sostenible. Així doncs, totes les escoles estan fent ús de materials reutilitzats o bé materials ecològics. A partir d’aquí, estan elaborant figures amb fang, polseres, clauers i molts altres objectes d’utilitat.

Com a novetat, l’Escola José Echegaray ha impulsat la creació de productes amb impressió 3D, una altra manera d’elaborar els productes i aconseguir un resultat més resistent i durador. L’alumnat prepara i modela prèviament els dissenys amb un programari informàtic i, un cop enllestits i triats els millors models, comencen la producció amb filament d’origen vegetal amb una impressora 3D, per no haver de fer ús de materials plàstics.

Durant tot el curs han estat treballant i ara és hora d’enllestir el material per sortir al carrer i vendre els productes que estan elaborant. Paral·lelament a l’elaboració dels productes, els joves cooperativistes realitzaran un taller d’aparadorisme i també assistiran a la Ràdio Martorell per crear una falca publicitària i fer difusió de les seves cooperatives i del mercat del proper 7 de juny i així aconseguir la màxima assistència dels ciutadans i ciutadanes de Martorell.

‘Cultura Emprenedora a l’Escola’

El CUEME està promogut per la Diputació de Barcelona i gestionat per l’Ajuntament a través de les regidories de Promoció Econòmica i d’Ensenyament. Fomenta entre els estudiants la creació i gestió de cooperatives escolars al llarg d’un curs, amb el suport de la comunitat educativa, l’administració i altres agents socials de la seva localitat.

A la passada edició, marcada pel format online, van ser més de 9.600 alumnes de 236 escoles de 52 ens locals. Aquest any, gràcies a la millora de les problemàtiques generades per la COVID-19, totes les càpsules formatives com el taller de cooperatives, disseny d’imatges logotips, estudi de mercat, càlcul de preu dels nous productes, tècniques de venda, entre d’altres, s’estan fent novament de manera presencial.