Les entitats solidàries se citen aquest diumenge en el 2n Dia de la Cooperació al Desenvolupament

1138

Diumenge, 31 de març, se celebrarà el 2n Dia de la Cooperació al Desenvolupament, una cita que fa d’altaveu a les entitats que treballen amb la solidaritat internacional des de Martorell. Enguany, l’esdeveniment tindrà nova ubicació al Parc Fluvial, al costat de l’aparcament del Vapor, durant tot el matí. Un globus aerostàtic solidari serà una de les grans atraccions, junt amb les parades, els tallers, les actuacions i una exposició.

La jornada és una iniciativa de la Taula de Cooperació de Martorell, que formen la Regidoria de Cooperació i cinc entitats vinculades a la nostra població, que despleguen programes de solidaritat arreu del món: Ocularis Associació; Vedanthangal Sangam; ANepal; Amics de Fundase i Mans Mercedàries.

Des de les 10.00 i fins les 14.00h, s’hi instal·larà la Fira de la Cooperació. “Cadascuna de les entitats tindrà una parada per explicar què fa i per vendre productes dels països amb els quals col·labora, amb la intenció de guanyar recursos per a les seves accions”, explica la regidora de Cooperació, Míriam Riera. Alhora, se celebraran tallers infantils i hi haurà actuació de ball a càrrec de l’associació Revelación Karumanta.

Míriam Riera, regidora de Cooperació de l'Ajuntament de Martorell

Martorell, a vol d’ocell amb un globus aerostàtic solidari

El globus solidari serà una de les grans novetats i atraccions de la cita, des de les 10.00 i fins a les 12.00h. Es tracta d’un vol captiu en globus aerostàtic “que s’enlairarà i davallarà des del mateix punt i que tindrà una durada breu per tal que hi puguin pujar el màxim nombre d’infants i adults. En cada viatge hi podran pujar i baixar 3 o 4 persones, que podran veure Martorell des de l’alçada”, explica la regidora. Per a aquesta activitat, “recomanem que tothom qui pugi faci una aportació solidària amb allò que cregui oportú, tot i que no serà obligatori. Tots els diners recollits es repartiran entre les entitats”, comenta la regidora Riera. El mateix sistema s’implementarà en els tallers infantils al llarg de la matinal.

Míriam Riera, regidora de Cooperació de l'Ajuntament de Martorell

A més, a les 12.00h, hi haurà l’espectacle de titelles La màgia de Melinda de la Companyia La Closca, corresponent al cicle ‘Juga en família’ de La Xarxa d’Espectacle Infantil i Juvenil. Riera recomana “l’exposició de fotografies de qualitat que s’instal·larà a la mateixa zona, i que impactarà molt. Les imatges estan relacionades amb la cooperació i recomano a tothom que la vingui a visitar”.

Míriam Riera, regidora de Cooperació de l'Ajuntament de Martorell

Dijous, l’avantsala

Aquest dijous, 28 de març, se celebrarà a El Círcol Centre de Serveis a les Entitats una activitat infantil relacionada amb el Dia de la Cooperació al Desenvolupament. Es tracta de Contes del món, una sessió per al públic familiar a càrrec de Toni Massagué.

Dia de la Cooperació al Desenvolupament
Dia de la Cooperació al Desenvolupament