Les famílies de Martorell superen amb bona nota el primer dia de sortida amb els infants

1382

Aquest diumenge hem iniciat la primera fase del que serà el desconfinament. Els nens i nenes han pogut sortir al carrer i aviat començarà la desescalada progressiva pel desconfinament total. En línies generals, les famílies han complert amb les mesures de precaució per evitar el risc de propagació de l’epidèmia.

“Al nostre poble hem passat la primera prova amb bona nota i els nens i nenes han pogut tenir un respir després de 43 dies tancats a casa. És molt important tenir prudència i responsabilitat en aquest moment, perquè malgrat estiguem començant, lentament, el desconfinament, encara hem de superar l’epidèmia”, ha insistit l’alcalde Xavier Fonollosa.

Els ingressats a l’Hospital Sant Joan de Déu i al Sagrat Cor estan baixant dia rere dia però, alhora, creix el número de casos positius al nostre poble. Segons l’alcalde, “això és perquè s’estan fent més proves de detecció, sobretot des del Centre d’Atenció Primària”. Les proves “fan aflorar més casos, però la major part d’aquesta són asimptomàtics i no requereixen hospitalització: les persones passen la malaltia a casa amb el seguiment que estableix el protocol sanitari en cada moment”. I és que, com dicta l’autoritat sanitària, s’estan fent tests de detecció selectivament, segons les necessitats, als col·lectius de risc i treballadors de serveis essencials.

Fonollosa ha assegurat que “he demanat al Departament de Salut, preveient la nova fase de desconfinament, que es facin tests massius a tota la població. De moment, ho faran de manera progressiva i palatina perquè encara no en disposen de suficient quantitat per a tothom. Conforme avancem en el desconfinament, se n’haurien de fer al conjunt de la població, precisament per saber quines persones són portadores -tot i que no mostrin símptomes- i quines no”. Segons l’alcalde, aquesta “és la millor manera de fer front a un desconfinament massiu, controlant molt millor els riscos que aquest suposa per no caure en un rebrot de contagis”.

Si les dades són importants, també ho és l’estat d’ànim. “Hem d’encarar els mesos que venen amb esperit positiu i amb molta confiança en què superarem aquesta situació inèdita”. “Des de totes les institucions, també des de l’Ajuntament, s’han pres i s’estan prenent mesures per adaptar-nos al futur immediat en el què tornarem a una certa normalitat. S’obrirà llavors un nou escenari en el qual haurem de seguir treballant units perquè ningú quedi enrere i per reduir l’afectació de l’epidèmia al mínim possible”, ha asseverat.

Cap defunció a Martorell

Avui a Martorell no hem hagut de lamentar cap defunció a hospitals, residències o a l’Hotel Salut. A l’Hospital Sant Joan de Déu hi ha 75 infectats per coronavirus, dels quals 63 són personal sanitari i 12 són pacients ingressats amb positiu (nou dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 18 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A l’Hospital del Sagrat Cor hi ha avui 76 positius, 16 a l’Hotel Salut i 138 veïns de Martorell confinats al seu domicili o a les residències després d’haver donat positiu. En total, 305 persones infectades de coronavirus de les quals 170 són de Martorell. Avui també s’han donat d’alta set persones a l’Hospital Sant Joan de Déu, al Sagrat Cor i a l’Hotel Salut.