Les Futbolistes i Els Superstars, equips guanyadors del torneig Cruyff Courts 6 vs 6

1935
Torneig Cruyff Courts 6 vs 6
Torneig Cruyff Courts 6 vs 6

Fins a 13 equips formats per escolars de Martorell, prop d’un centenar de jugadors, han participat aquest matí en la jornada de Cruyff Courts 6 vs 6, que promou la Fundació Johan Cruyff. Aquesta era la fase prèvia a la semifinal en què es trobaran amb equips d’Igualada i Sant Boi de Llobregat. L’equip femení Les Futbolistes, de l’Escola Vicente Aleixandre, i el masculí Els Superstars (Escola Mercè Rodoreda) han estat els guanyadors d’aquest toerneig. L’equip Love, d’Els Convents, s’ha endut el premi Respecte.

El torneig Cruyff Court 6 vs 6 és una competició que té lloc a tots els Cruyff Courts de l’estat. Cada equip està format per entre 6 i 8 jugadors, i estan formats per alumnes de la mateixa escola. Els integrants juguen de 6 en 6 i poden tenir canvis durant el partit, que té una durada de 7 minuts. En la jornada que ha tingut lloc al camp ublicat al Camp de Les Carolines hi han pres part 10 conjunts masculins i 3 de femenins. En total, uns cent alumnes han pres part en aquesta cita. En el quadre masculí, s’han fet grups d’entre 2 i 3 equips per i els primers de cada grup accedia a la semifinal del torneig d’avui. Pel que fa a la competició femenina, el conjunt amb més punts ha estat el guanyador.

Els Heroes, peça clau

El torneig Cruyff Courts 6 vs 6 busca fomentar el respecte pels rivals tant dins com fora del camp. En aquesta tasca són especialment importants els Heroes, joves d’entre 14 i 21 anys que s’encarreguen de recordar les normes dels partits, ajudar els infants durant tot el torneig i vetllar perquè no es perdi la missió de la cita, que és mantenir una relació respectuosa envers els contricnants.

A Martorell, uns 10 voluntaris dels instituts martorellencs han estat formats per poder dirigir el torneig d’aquest matí i properes cites al Cruyff Court. La tècnica d’esports i formadora dels voluntaris, Raquel Pérez, explica que la rebuda per part dels joves ha estat molt gratificant. “Fem un curs amb ells, és important que rebin la informació de com s’han de disputar els partits, i quan reben aquesta responsabilitat agafen molta confiança”, ha admès.

Raquel Pérez, tècnica d'esports Ajuntament de Martorell

Zaira Marín, alumna de l’Institu Joan Oró, té 15 anys i és una de les voluntàries que s’ha encarregat de vetllar perque el torneig s’hagi celebrat amb l’ordre previst. Ella, una dels Heroes, destaca que és important que els infants gaudeixin, passi el que passi en el marcador.

Zaira Marín, voluntària del torneig Cruyff Court 6 vs 6

Els conjunts guanyadors de la jornada d’avui prendran part a la semifinal catalana, que tindrà lloc a Martorell el proper 22 d’abril. L’equip que superi aquesta semifinal accedirà a la gran final, que se celebrarà a Igualada.