Les nimfes de Lluïsa Sallent s’instal·len al Muxart Espai d’Art amb finalitat altruista

1687
Inauguració 'Nimfal' de Lluïsa Sallent
Inauguració 'Nimfal' de Lluïsa Sallent

Olis, pastels i una escultura de marbre conformen l’exposició Nimfal de Lluïsa Sallent, inaugurada aquest vespre al Muxart Espai d’Art per l’alcalde Xavier Fonollosa i el regidor de Cultura, Museus i Patrimoni, Sergi Corral. Les obres de Sallent representen un món idíl·lic, on la figura femenina de les nimfes n’és protagonista. L’artista ha cedit tota la seva obra a la Fundació Ave Maria de Sitges, que treballa amb persones amb discapacitat intel·lectual.

Nimfal aboca el visitant als espais exclusius i atemporals habitats per les nimfes, les antigues divinitats de la natura, venerades pels grecs. La figura femenina ha centrat tota la trajectòria artística de Lluïsa Sallent, principalment pel context de repressió que va viure durant la seva joventut. En aquesta col·lecció, les seves nimfes “jauen en actitud relaxada enmig de boscos, tolls i flors, transportant l’espectador al món on hi habiten”, ha dit.

L’autora, qui ha exposat a les més prestigioses sales del país, s’ha desprès de tota l’obra que tenia a casa seva. Als seus 82 anys, ha decidit “regalar tot el que faig, regalar el meu temps i que tingui un valor”. L’obra que ara llueix al Muxart és propietat del fons d’art de la Fundació Ave Maria de Sitges que, amb més de 30 anys d’història, atén més de 800 persones amb discapacitat intel·lectual a través del seu campus residencial, l’esplai i la xarxa de llars amb suport.

Lluïsa Sallent, artista

Segons el vicepresident la Fundació Ave Maria, Antoni Reverter, una part de l’obra cedida l’exposen a diferents museus i l’altra es posa a la venda per tal que els beneficis generats es puguin destinar als projectes de l’entitat. “Sallent és una persona extraordinària i va pensar que el millor que podia fer era donar l’obra que li quedava a casa seva en favor d’una causa com la nostra”, ha explicat.

Antoni Reverter, vicepresident Fundació Ave Maria

Lluís Barbadillo, comissari de l’exposició, ha volgut emfatitzar la generositat de l’artista, qui va arribar a despenjar els quadres del saló de casa seva per cedir-los a la fundació. El buit estimula la seva imaginació i, d’aquesta manera, pot començar de nou.

LLuís Barbadillo, comissari

L’exposició Nimfal es podrà visitar fins el 17 de setembre a l’Espai Muxart. Dijous i divendres, de 17. 30 a 20.30h, dissabtes, diumenges i festius, de 10.30 a 14.00h. Tancat del 17 al 31 d’agost.