Les obres de la nova Estació de Tractament d’Aigua Potable avancen a bon ritme i acabaran abans del 2019

1278
Obres ETAP
Obres ETAP

L’alcalde de Martorell, Xavier Fonollosa, acompanyat dels responsables de Sorea, concessionària del servei municipal d’aigua, ha visitat les obres de la nova Estació de Tractament d’Aigua Potable (ETAP) a Martorell, quatre mesos després de l’inici. Fonollosa ha destacat que “les obres avancen a bon ritme” i ha posat en valor aquesta nova instal·lació, “una obra molt important pel nostre sistema d’abastament, que millorarà la qualitat de l’aigua i garantirà l’aprofitament dels recursos dels nostres pous”.

En aquest sentit, l’alcalde de Martorell ha explicat que “és una planta de tractament de ferro i manganès que incorpora un sistema d’osmosi inversa i que també tindrà una aula per conscienciar els nens i tots els veïns del valor d’un recurs natural que entre tots hem de preservar”.

El projecte de l’Estació de Tractament d’Aigua Potable a Martorell té com a objectiu principal la construcció d’una instal·lació capaç de tractar els cabals d’aigua extrets de l’aqüífer dels pous per obtenir aigua d’alta qualitat que, barrejada al dipòsit de la Torre, pugui ser distribuïda a la població de Martorell. A més, s’introdueixen millores tecnològiques que milloren l’eficiència com la integració del dipòsit d’aigua d’entrada en el dipòsit d’aigua filtrada, l’adaptació del sistema de decantació lamel·lar als cabals del projecte, un sistema d’osmosi i la resolució d’algunes incidències.

L’acta de la primera pedra es va dur a terme el passat 26 de març de 2018 i en aquest trimestre les obres s’han desenvolupat a un ritme correcte. Està previst que l’obra estigui enllestida durant el mes de desembre de 2018.