‘Les veus del Mekong’, un recorregut per cinc països del sud-est asiàtic

871
Presentació 'Les veus del Mekong'

Cinc països del sud-est asiàtic -Vietnam, Laos, Cambodja, Tailàndia i Myanmar- són l’escenari de Les veus del Mekong, el llibre d’experiències viatgeres escrit per la sabadellenca Conxita Tarruell amb la col·laboració de Rosa Pi. Totes dues han passat aquest vespre per la Biblioteca Martorell per presentar-lo, a la sala polivalent.

Les veus del Mekong és el resultat de dos viatges que la Conxita, la Rosa i la Dolors van fer a terres asiàtiques just abans de la pandèmia: els anys 2018 i 2019. Per l’autora suposa el seu desè llibre editat sobre viatges, i hi escriu els moments més destacats de la seva estada en tots aquests estats.

“El que ens va motivar més a fer aquest viatge va ser el fet de conèixer de prop el budisme. realment el vam viure de molt a prop. Els seus practicants ens van transmetre molta pau i serenor”, destacava l’autora.

Conxita Tarruell, autora de Les veus del Mekong

De Vietnam, les autores tenien curiositat per conèixer “com havia superat aquest país el fet de passar fa tants anys una guerra tan cruenta”. De Camdodja, “les ganes de veure els antics temples que són Patrimoni de la Humanitat”; de Laos, “descobrir la religió i el seu paisatge selvàtic i muntanyós”; de Tailàndia “el fet d’aprofitar les escales dels vols per conèixer Bangkok” i de Myanmar “les ganes de veure paisatges, pagodes i llocs tan especials com la gran explanada de temples de Bagan”.

L’obra s’estructura en 214 pàgines i cinc grans blocs, un per cada país. Tarruell hi narra els moments viscuts a cada viatge, amb l’acompanyament de mapes i fotografies explicatives:

Conxita Tarruell, autora de Les veus del Mekong

A la part final de les explicacions sobre cada país hi apareix un conte de la Rosa Pi. “M’agrada situar-lo en l’indret que més m’ha impactat de cada país, hi poso un personatge autòcton i hi narro un seguit d’aventures”.

Rosa Pi, autora dels contes a Les veus del Mekong

Abans d’aprofundir en aquests cinc estats, Tarruell ha editat altre llibres directament relacionats amb les seves experiències viatgeres. És el cas de Viatge a la Xina (2014); Seguint el rastre de Nelson Mandela (Sud-Àfrica) del 2015; La força del ritme i la percussió (Senegal i Gàmbia) del 2017; Totopos, mole i mezcal (Mèxic) del 2018 i el penúltim: La Kora i el Griot (2021) dedicat a Benin i Burkina Faso.