Les Vinyes participa al San Miguel GastroFest Km0 al Poble Espanyol

4028

L’1 i 2 d’abril el Restaurant Les Vinyes de Martorell serà present al San Miguel GastroFest, la festa de la gastronomia Km0 que tindrà lloc al Poble Espanyol de Barcelona. Una vintena de propostes gastronòmiques elaborades amb productes del Parc Agrari del Baix Llobregat i una gran calçotada seran les protagonistes.

Durant tot el cap de setmana vuit restaurants del Baix Llobregat, integrants del col·lectiu Sabors de l’Horta, i de Barcelona cuinaran platets amb producte fresc i de temporada del Parc Agrari com a element principal: carxofa del Prat, calçots, pollastre Pota Blava, espàrrecs de Gavà…

La Plaça Major del recinte de Montjuïc es convertirà doncs en una gran festa culinària on hi participaran, als fogons, els restauradors de Les Vinyes (Martorell), CèNTRIC Gastro (El Prat de Llobregat), El Cortijo, La Masía Emilio Sánchez, Rústic i Sinfonía (El Prat de Llobregat), El Palau Vell (Sant Andreu de la Barca), El Regust (El Prat de Llobregat), Ermita de Brugués (Gavà), Les Finestres de Llúria · Hotel Catalonia Eixample (Barcelona), i My Fucking Restaurant (Barcelona).

El públic assistent podrà tastar els platets elaborats pels restaurants (cada un n’oferirà dos), que es mouran entre l’estil més tradicional i la cuina més creativa, i sempre amb el producte fresc com a element principal, explica el xef de Les Vinyes, Antonio Adamuz.

Antonio Adamuz, xef Restaurant Les Vinyes

A més de l’oferta dels restauradors del Baix Llobregat i Barcelona, es podrà gaudir d’un menú Calçotada en una àmplia i agradable zona a l’aire lliure, amb sessions DJ durant tots dos dies.

Per completar l’experiència gastronòmica, cada platet es maridarà amb una cervesa San Miguel diferent i hi haurà també música en directe a càrrec dels Alma de Boquerón –banda de rumba mestissa i d’autor– i les sessions dels DJs Miqui Puig, La Frizz, Jon&Monique DJ’s, MAAMBO –DJ i percussió amb ritmes afrollatins encapçalat per Sergi Shine i Marco Sonoro– i Konguito DJ, que ompliran el festival de rumba, indie, funk, reggae i soul.

Les entrades pel San Miguel GastroFest Km0 ja es poden adquirir a www.poble-espanyol.com per 5 euros (inclou una consumició) i 25 euros el menú Calçotada. Les degustacions de platillus tindran un preu de 6 euros.

Premi al millor platillu, calçotada i activitats gastro

Un jurat encapçalat per Mònica Escudero –periodista, editora i coordinadora a @elcomidista– i integrat per grans professionals del sector gastronòmic valorarà tots els participants per escollir el millor platillu Km0 de l’esdeveniment. El públic assistent també escollirà el seu platillu Km0 preferit a través d’una votació online durant l’esdeveniment.

L’activitat gastronòmica inclourà també una gran calçotada a la zona Pícnic del Poble Espanyol, on els assistents podran gaudir d’un menú amb calçots i carxofes del Prat, botifarra ecològica de Cal Fusteret, pa i beguda per 25€ en un ampli espai a l’aire lliure i amb DJ, perquè la calçotada sigui tota una festa.

El programa del festival es completarà amb altres propostes que convertiran l’esdeveniment en una experiència total per a tots els públics. Una aula de cuina amb diferents showcookings a càrrec de prestigiosos xefs del Baix Llobregat i Barcelona com Antonio Adamuz (Les Vinyes), Jordi Cruz (ABaC, Angle, Atempo i Ten’s), Monica Escudero, Susana Aragón (CèNTRIC Gastro), Eva Hausmann (Hausmann Gastonòmic), Josep Marín (Palau Vell), Fran López (Xerta & Villa Retiro), Carlota Claver (La Gormanda), Carlos Novo i Eric Ochoa (Gastro Garatxe). A més, els assistents podran gaudir d’un taller de tast de cerveses San Miguel i un concurs de tiratge de cervesa (es requereix inscripció prèvia online).

Proximitat i sostenibilitat

San Miguel GastroFest Km0 vol reivindicar la qualitat dels productes del territori agrícola que Barcelona té més a prop, apostant pel producte local i la conservació del territori i fomentant l’economia local. El festival oferirà un gran espai gastronòmic on s’oferirà bon menjar, saludable i sostenible.

També hi ha un compromís per minimitzar els residus i l’economia social, col·laborant amb entitats com Fundació Mescladís. San Miguel manté el seu compromís amb la producció des del territori i es vincula amb els projectes que contribueixen a crear un entorn més sostenible i valorar els productes locals.