Les votacions dels Pressupostos Participatius 2019 donaran ales a nous projectes per Martorell

1452
Pressupostos Participatius 2019
Pressupostos Participatius 2019

Els ciutadans empadronats a Martorell i majors de 16 anys poden votar les propostes dels Pressupostos Participatius 2019, des d’aquest dilluns i fins al 6 de maig. Els votants poden triar entre tres i cinc propostes de les 27 que han superat els criteris tècnics. L’Ajuntament de Martorell destinarà una partida de 150.000 euros a executar les idees que rebin més suport .

La majoria de les propostes són relacionades amb l’urbanisme, via pública i el medi ambient, tot i que també hi ha projectes d’àmbits culturals, esportius, participatius i d’ensenyament, fins a un topall de 40.000 euros cadascuna. El gruix de les idees les han presentat particulars i una petita part les entitats municipals.

La regidora de Comunicació, Cooperació i Participació, Míriam Riera, recorda que “el vot es pot emetre electrònicament, a través del portal decideix.martorell.cat i de l’app per a dispositius mòbils Android, però també presencialment a l’Oficina dels Pressupostos Participatius d’El Círcol o bé als diferents punts de votació itinerant al carrer que s’habilitaran coincidint amb actes festius”, com la Diada de Sant Jordi, la Fira de Primavera o el FiraInfant. Properament, es donarà a conèixer el calendari de punts de votació.

Míriam Riera, regidora de Participació

Enguany s’han presentat 83 propostes, de les quals 27 han superat els criteris competencials que els tècnics municipals han valorat acuradament. Les més votades seran les que es facin realitat.

Estat d’execució de les propostes més votades del 2018

La proposta més votada als Pressupostos Participatius 2018 va ser l’elaboració d’un estudi per a la millora de les zones verdes municipals i l’arbrat viari. Actualment, s’està acabant de redactar el plec tècnic per treure a concurs públic l’elaboració de l’estudi.

Una altra de les idees va ser la construcció d’una nova zona de jocs temàtics al passeig de Catalunya, enllestida aquest mes d’abril. Els jocs són inspirats en l’època del juràssic.
La ciutadania també va triar instal·lar plaques fotovoltaiques als edificis municipals. El conjunt de plaques que s’han pogut finançar amb la proposta dels Pressupostos Participatius de 2018 se situarà a la zona d’aparcament del Complex Integral d’Esport i Salut (CIES) per captar la major energia solar possible.

La idea de fer un parc de jocs singulars també va rebre força suport. La zona de lleure infantil formarà part de la primera fase del nou Parc Fluvial, que quedarà enllestida aquest mes, i que s’estén per la llera del riu Anoia.