L’Echegaray guanya un campionat escolar d’atletisme de rècord

1113
Cros escolar 2022
Cros escolar 2022

El XIV Cros Escolar que organitza el Martorell Atlètic Club ha coronat, de nou, l’Escola José Echegaray com la campiona d’un campionat de rècord, amb 333 inscrits i 265 arribades a meta. Algunes de les categories s’han acostat als 50 participants i el club ha adaptat el recorregut a l’alta concurrència de corredors i corredores. Enguany, i a diferència dels anys anteriors, només es correrà la prova d’avui i no en els tres dies que el club reservava per a aquesta cita.

La jornada de proves s’ha tancat amb les curses Open i social, per als corredors més veterans, i que ha constat d’un traçat de 2.980 metres en la primera i de 1.770 metres en la segona, respectivament. Lluís Casanova, Miquel Carazo i Albert Galeano, així com Leyre Serrano, Clara Marquès i Miriam Guilabert han completat el podi de la cursa Open, mentre que Marcos Carrera, José Luis Iglesias i Jan Liria i Helena Martín, Irene Ruiz i Ariadna Catalán ho han fet a la cursa social.

Curses infantils amb molts corredors

En l’apartat de proves per als més petits, Badr Sadiki i Sara Martín han guanyat la de Nins (283 metres), Jon Ramírez i Ona Ramírez la de s8 (385 metres) i Hugo Rodríguez i Gabriela Asuma ho han fet en categoria s10 (827 metres). Els corredors més ràpids de la categoria s12 han sigut Arnau Guirado i Bruna Lozano, completant un traçat de 1.500 i 827 metres, respectivament; en la categoria superior, la de s14, ho han sigut Guillem Solé i Lucía Iglesias i en s16, Adrián Ortega i Jasmine Gabitova s’han proclamat campions, amb unes distàncies de 1.500 metres per a les noies i 1.770 per als nois.

Els corredors han sumat punts, també, per als seus centes educatius, i en la clausura de la jornada s’ha entregat el premi a l’escola amb una puntuació més alta. L’Escola José Echegaray ha revalidat el títol de campiona, amb 48 punts, i l’han seguit el Col·legi La Mercè, amb 35, i l’Escola Vicente Aleixandre, que n’ha obtingut 23. En total hi han pres part deu centres educatius martorellencs.

El president del club, Sergi Cinto, ha admès que “molt contents, no esperàvem això, i hem fet un rècord de participació”.

Sergi Cinto, president Martorell Atlètic Club

El Martorell Atlètic Club celebrarà una jornada més de pista per tancar el 2022, es prepara per a les últimes competicions de la temporada i ja es posarà a punt per a les primeres de la següent. L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, acompanyat pels regidors Gerard Mimó, Belén Leiva, Cristina Dalmau, Raquel Sans i Lluís Amat, han participat en l’entrega de premis.