L’Espai Jove inicia la seva oferta d’activitats amb cita prèvia i totes les mesures de seguretat

1057
Espai Jove Punt Nord. Foto: Grisphoto
Espai Jove Punt Nord. Foto: Grisphoto

L’Espai Jove Punt Nord ha començat aquest dimecres el seu calendari d’activitats, després d’uns mesos sense poder-ne programar a causa de la pandèmia. Projeccions, xerrades, jocs i tallers configuren l’oferta, segura i amb inscripció prèvia, adreçada al jovent martorellenc. L’equipament manté tancada al lliure ús la sala polivalent, mentre que el Servei d’Informació Juvenil i el servei de bar funcionen des de setembre.

El calendari d’octubre ha arrencat aquesta tarda amb el passi i cinefòrum de la pel·lícula El ascenso, dirigida per Ludovic Bernard. El llargmetratge es basa en la història real de Nadir Dendoune, un periodista que en 2008 va arribar al cim de l’Everest, convertint-se així en el primer franc-algerià en arribar al cim del món.

Aturem el prejudicis. Parlem de salut mental‘ és la xerrada que es farà demà dijous, a les 18.00h. La Regidoria de Joventut i el Club Social Punt de Trobada de l’Associació per la Salut Mental del Baix Llobregat Nord organitzen la cita per parlar de com reduir l’estigma i la discriminació de les persones que pateixen algun trastorn, ja que el proper 10 d’octubre se celebra el Dia Mundial de la Salut Mental.

El club de lectura sobre El guardián entre el centeno es farà el 15 d’octubre, a les 19.00h. Una novel·la de l’escriptor estatunidenc J. D. Salinger que explica el retorn d’amagat d’un adolescent, Holden Caulfield, des de l’internat de Pencey, d’on ha estat expulsat, fins a Nova York, on viu la seva família. Els seus pares no saben que ha estat expulsat ni de bon tros que ha tornat a la ciutat. Holden és un jove amb greus problemes de relació i algun tret psicòtic, cosa que serveix a l’autor per a mostrar l’angoixa dels adolescents inadaptats.

El 16 d’octubre es farà una partida de rol, el 23 d’octubre un taller d’escriptura creativa, i el 29 d’octubre un de relaxació i meditació. Totes tres activitats tindran lloc a les 18.00h.

El coordinador de l’Espai Jove, Omar Rebollo, diu que “volem que els joves de Martorell tinguin un espai on anar i per això hem pensat una sèrie d’activitats que puguin gaudir”. “Sempre mascareta posada, gel hidroalcohòlic, prenem la temperatura i disposem d’espai suficient com per mantenir la distància de seguretat. No hi ha activitats de contacte”.

Omar Rebollo, coordinador Espai Jove

“Algunes de les activitats que organitzem ja són de grups que estan funcionant durant tot el curs, com ara el de rol o el d’escriptura creativa, que estan creant personatges i la seva pròpia història. D’altres, com el de tècniques d’estudi o relaxació busquen un espai per organitzar-se millor el temps o sentir-se bé amb ells mateixos. A més, oferim activitats més d’oci i de passar una estona amb els amics, com el cinefòrum o els jocs de taula”.

Omar Rebollo, coordinador Espai Jove

Totes les activitats requereixen inscripció prèvia trucant al 93 774 22 00 o escrivint un correu a espaijove@martorell.cat. La programació de l’Espai Jove s’actualitza a les xarxes socials de l’equipament (Twitter @EJPuntNord i Instagram @espaijove.nord), així com a l’apartat d’Agenda del Canal de Notícies de l’Ajuntament.