Esplac reuneix a Martorell uns 300 joves i infants en la seva trobada anual

391
Trobada Esplacc 2023
Trobada Esplacc 2023

L’associació Esplais Catalans (Esplac) celebra a Martorell una trobada durant tot aquest cap de setmana en diferents punts de la ciutat on es reuneixen grups d’entre 12 i 17 anys procedents d’esplais de Barcelona que intercanviaran experiències. Amb tallers de grafits, castellers, formacions de diferents matèries activitats de reflexió, els joves conviuran a Martorell, dormiran a la Nau 2 de Ca n’Oliveres i tancaran la jornada al Parc Forestal de Can Cases i a l’Espai Jove.

Aquesta és la primera trobada que el sector Barcelona d’Esplac celebra d’ençà que comencés la pandèmia i ha triat Martorell com a punt de convivència, en paral·lel a la reunió que té lloc a Vacarisses (Vallès Occidental) amb els grups de petits i mitjans també aquest cap de setmana. En total, a Martorell coincidiran durant els dos dies 250 infants i joves i una quarantena de monitors. Esplac és una associació d’esplais laica i progressista que pretén potenciar el paper dels infants en les activitats que duu a terme.

En aquest sentit, la membre de l’equip general del Sector de Barcelona d’Esplac, Anna Solina, exposa que “vetllem per posar l’infant al centre i aquesta activitat ens agrada molt perquè l’objecti és que es coneguin i les monitores preparin activitats amb un sector pedagògic”.

Anna Solina, Sector Barcelona Esplac

Bernat Riu també n’és membre i explica que “és important una educació més”, a banda de l’activitat setmanal i mensual que fa cada esplai. “Crear comunitat en aquest sentit és important”, ha reblat.

Bernat Riu, Sector Barcelona Esplac

Sobre la trobada a Martorell, Riu i Anna Genís han coincidit a exposar que “hi ha monitors i infants que es coneixen” però que no es tracta d’una reunió habitual. La primera després de la pandèmia va celebrar-se l’any passat, però en clau general, a nivell de Catalunya, segons ha avançar Riu.

Anna Genís i Bernat Riu, Sector Barcelona Esplac

Durant les activitats del matí, l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i els regidors Gerard Mimó i Belén Leiva han conegut els organitzadors i membres d’Esplac i han compartit una estona al Parc Forestal Can Cases. Els infants, joves i monitors passaran la nit a la Nau 2 de Can n’Oliveres i diumenge acabaran la trobada amb les darreres activitats i tallers que ha previst la direcció.