L’Esplaiada 2018 conclou amb èxit un cap de setmana a favor de la igualtat i la inclusió

2419
Esplaiada 2018
Esplaiada 2018

Martorell ha acollit aquest cap de setmana l’Esplaiada 2018, la trobada general d’Esplais Catalans on han participat 51 esplais d’arreu de Catalunya. Aquest diumenge al migdia s’ha posat el punt i final a aquesta cita anual que enguany ha reivindicat la inclusió i la diversitat sota el lema ‘Obrim els ulls, obrim les portes’.

Després de dos dies replets d’activitats de coneixença, dinàmiques de grup i jocs per les diferents places de Martorell, l’Esplaiada 2018 ha arribat al seu punt i final amb un gran acte a la plaça de les Cultures. Els més de 2.200 infants i joves i 600 monitors, repartits per grups d’edat, han encetat diverses rues pels carrers del poble fins a trobar-se tots a la plaça de les Cultures on ha tingut lloc la cloenda d’aquesta edició.

Des del divendres, els diferents infants i joves han lluitat contra la desigualtat i l’exclusió fent front a diversos personatges que amenaçaven el bon ambient, la companyonia dels esplais i les relacions amb els altres. Això ho han fet a través de múltiples jocs, activitats a l’aire lliure i tallers que han portat a una revolució i reflexió conjunta a favor de la inclusió i la igualtat, valors en què es basa l’Esplaiada, segons explica la seva presidenta Irene Torrecilla.

Irene Torrecilla, presidenta d'Esplais Catalans

En aquesta darrera activitat, els milers d’infants i joves s’han rebel·lat contra aquests personatges intransigents que han conegut durant el cap de setmana amb la lectura d’un manifest inclusiu carregat de força i pensaments positius. Per tancar l’acte, ha actuat el grup d’animació infantil Aill’as, autor de la cançó Som capaces de tot, tema oficial de l’Esplaiada.

Tot i que dissabte al vespre va ploure, aquesta no va modificar de manera notable les activitats programades per l’Esplaiada, que es van poder realitzar pràcticament amb normalitat i no van haver de suspendre’s. Torrecilla valora com un èxit aquesta edició de l’Esplaiada 2018 amb estada a Martorell. “Estem molt contentes de com ha anat tot, ha sigut molt fàcil, i tant organització com monitores i canalla s’hi han implicat molt. Estem molt agraïdes a Martorell”.

Irene Torrecilla, presidenta d'Esplais Catalans

Aquestes jornades de l’Esplaiada han coincidit amb el Daltabaix 2018, la Fira Infant i Jove que organitza la Regidoria Joventut amb el suport de les entitats infantils i juvenils de Martorell. La regidora de Benestar Social i Joventut, Cristina Dalmau, apunta que es va decidir realitzar els dos esdeveniments durant el mateix cap de setmana ja que “donava l’oportunitat de que la gent del nostre municipi visualitzi en què consisteix un esplai, on fan activitats saludables, interessants i de fer pinya entre tots i totes”.

Cristina Dalmau, regidora de Joventut