L’esport i la salut fan costat a Mans Mercedàries per a un nou centre educatiu a Moçambic

508
Jornada Solidària de fitness amb Moçambic. A càrrec de 'Viu Més' i a benefici de l'ONG Mans Mercedàries

Aquest diumenge l’ONG Mans Mercedàries va celebrar una Jornada Esportiva Solidària de Salut i Fitness matinal al Parc de La Sínia, a càrrec del director del Centre ‘Viu més’ Roger Roijals. Els participants van fer fitness i una aportació benèfica per a dos projectes solidaris, que es va concretar en la xifra final de 340 euros. D’una banda, el projecte de construcció del centre educatiu ‘Irma Maria Abella’ de Moçambic, i el de suport a les beques universitàries dels 38 joves de les missions mercedàries arreu del món.

Roger Roijals, exalumne del Col.legi la Mercè de Martorell i director del Centre de Salut i Fitness Viu Més, va conduir la jornada esportiva. El punt de trobada es va omplir d’esportistes solidaris que van anar a practicar fitness. “Dins de grans carpes, hi havia tot tipus d’aparells de fitness i preparadors del Centre Viu Més, sota la direcció en tots els exercicis del Roger i l’Alexandra Roijals i de l’Enric Ventosa”, destacava la responsable de l’ONG Montse Torras.

Montse Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

“Moltíssima gent ha vingut a ajudar”, destacava Torras: “Els qui habitualment fan esport al Viu Més, gent que passejava per La Sínia, alumnes, exalumnes i professors del Col.legi la Mercè i una representació de l’Ajuntament, composada pels regidors Rosa Cadenas, Mario Céspedes, Jordi Amat i Remedios Márquez”.

Montse Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

Torras explica que ja des de ben petit el Roger Roijals “ha participat al 3X3 Solidari del Club de Bàsquet la Mercè Martorell per ajudar els projectes de l’ONG” com a jugador de l’entitat blau cel. I afegeix que “ara que ell dirigeix el seu propi centre d’esport, també ha ajudat de manera solidària”.

Montse Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

El president de l’ONG Ton Toset va agrair al Roger Roijals la seva iniciativa esportiva solidària -el va obsequiar amb una samarreta dels 25 anys de l’ONG i un ‘Pensador’, el símbol d’Angola- i la participació de tots els assistents. Roijals va obsequiar l’ONG amb un parell de samarretes del seu centre esportiu. Mans Mercedàries va aprofitar l’esdeveniment per posar una parada solidària amb artesania i magnètics d’Àfrica.

La Penya Blanc i Blava també fa la seva aportació

La Penya Blanc i Blava de Martorell també va fer una aportació econòmica, en aquest cas de 432 euros, als projectes de l’ONG. Va ser aprofitant la celebració d’una activitat de venda de xapes solidàries que organitza la Federació de Penyes del RCD Espanyol. Una activitat que té lloc a la carpa de la Fanzone de l’Stage Front Stadium, fent-la coincidir amb el partit del primer equip blanc-i-blau davant el Cartagena.

“La Penya Blanc i Blava va decidir que la Jornada Solidària de Xapes en la que participaven es destinés a Mans Mercedàries per al Projecte de Moçambic”, apuntava Torras. La Junta la Federació Catalana de Penyes de l’Espanyol va lliurar ahir el txec solidari per Moçambic, per un import de 432 euros, que també es destinarà als projectes del centre Educatiu Irma Maria Abella de Moçambic i a les Beques Universitàries.

Montse Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

Molts aficionats periquitos van fer la seva contribució en adquirir les noves xapes de la Col·lecció de la FCPE. Torras agraeix el suport que els han prestat “tant al presidenta de la penya Blanc i Blava de Martorell i padrina de l’ONG Helena Sagré, com a la Cristina Pérez, que és sòcia de Mans Mercedàries, exalumna de La Mercè, secretària de la Penya i membre de la Federació Catalana de Penyes del RCD Espanyol.