L’exfutbolista Hristo Stòitxkov inaugura a Martorell el catorzè Cruyff Court de l’estat

1029

L’exjugador del Futbol Club Barcelona Hristo Stòitxkov ha inaugurat aquest dimarts el Cruyff Court ubicat a l’antic camp de Les Carolines. L’espai és fruit d’un conveni entre l’Ajuntament de Martorell, la Fundació Johan Cruyff, l’Obra Social La Caixa i la Fundació FC Barcelona. L’objectiu és fomentar els valors esportius com l’esforç, la disciplina i el treball en equip i promoure hàbits saludables entre els més joves.

A la inauguració del Cruyff Court martorellenc hi han estat presents uns 200 escolars de diferents centres educatius de Martorell, que han tastat el camp en uns atac-i-gols previs a l’arribada d’Stòitxkov. L’acte ha estat presentat pel periodista de RAC1, Edgar Fornós.

El catorzè de l’estat
El Cruyff Court de Martorell és el catorzè arreu de l’estat, un número detacat en la trajectòria de l’astre holandès. Cruyff va vestir el ‘14’ amb l’Ajax FC i amb la selecció holandesa. El llegat de Cruyff creix gràcies a aquests camps, que ja són més de 200 repartits arreu del món. El projecte Cruyff Court va néixer el 2005, amb el primer camp a Terrassa, sota el nom de Xavi Hernández. A Catalunya l’han seguit d’altres com el de Badia del Vallès, amb el nom de Sergio Busquets, o el de La Pobla de Segur, apadrinat per Carles Puyol.

Hristo Stòitxkov va coincidir amb l’holandès a principis de la dècada dels 90 al primer equip del FC Barcelona, el Dream Team. El búlgar ha destacat l’esperit de lluita de Johan Cruyff (a qui s’ha referit com el “míster”) com l’empremta que l’holandès ha deixat en la generació actual de futbolistes. “El míster ha deixat l’esperit de lluitar, d’aprendre i de treballar, de fer feliç molta gent del futbol. Gràcies a ell he arribat he arribat on havia d’arribar, he gaudit del futbol, he conegut molta gent i, és un orgull tenir-lo com a referència”, ha admès el búlgar.

Futbol des de la vesant social
L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa, qui s’ha declarat seguidor de l’holandès, ha lloat l’estil que proposava des de dins i fora dels terrenys de joc, que passa per la igualtat d’oportunitats entre els infants. “La filosofia de Johan sempre ha sigut molt social, ha tingut una ànima social molt gran i això es veu en la seva fundació. Ell deia que els nens han de tenir la mateixes oportunitats, que el futbol s’aprèn al carrer i que després es perfecciona”, ha declarat. Per a Fonollosa, “la filosofia de tenir nens jugant i l’objectiu d’omplir-lo es compleix amb escreix”. L’alcalde s’ha mostrat orgullós de poder comptar amb aquest equipament i ser present en el projecte global de la Fundació Johan Cruyff, l’Obra Social La Caixa i la Fundació FC Barcelona.

A l’acte hi han assistit la dona de Johan Cruyff, Danny Coster, el vicepresident primer del FC Barcelona, Jordi Cardoner, el director de l’Àrea d’Acció Comercial i Educativa de la Fundació Bancària La Caixa, Xavier Bertolín, la directora de la Fundació Cruyff, Pati Roura, la filla i presidenta de la Fundació Johan Cruyff, Susila Cruyff, així com l’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i la regidora d’Esports, Belén Leiva.