L’exposició ‘Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física’ s’inaugura diumenge a La Caserna

1210
Exposició “Ossos. Un viatge a l'època medieval de la mà de l'antropologia física”
Exposició “Ossos. Un viatge a l'època medieval de la mà de l'antropologia física”

El Centre d’Estudis Martorellencs (CEM) i Museus de Martorell fan arribar l’exposició itinerant Ossos. Un viatge a l’època medieval de la mà de l’antropologia física amb aportacions específiques del cas martorellenc. La inauguració tindrà lloc aquest diumenge, 15 de setembre, a les 12.00h, a La Caserna. Anirà a càrrec de l’antropòloga i comissària de la mostra Elena García Guixé. En l’acte també participaran membres del CEM com a responsables de l’àmbit local de l’exposició.

Alfred Mauri, vicepresident del CEM, explica que “molta gent mostra interès pels resultats de les investigacions a jaciments com el de Santa Margarida i en aquesta exposició els visitants podran conèixer els resultats”. A més, podran recórrer vuit àmbits diferenciats dins del viatge al qual se’ns convida: Introducció a l’època medieval; Què ens expliquen els ossos?; L’alimentació; Els oficis i l’estil de vida; Medicina i Salut; La justícia, Violència i guerra, i L’experiència de la mort.

Alfred Mauri, vicepresident del Centre d'Estudis Martorellencs

El Centre d’Estudis Martorellencs afegirà una presentació interactiva on els visitants podran descobrir l’aportació dels jaciments de Martorell, on s’ubiquen diferents necròpolis.

Activitats paral·leles

Durant les setmanes que s’establirà l’exposició es faran diverses activitats complementàries. Amb motiu de les Jornades Europees del Patrimoni, el 13 d’octubre (12.00h) es farà la xerrada sobre ‘Què ens expliquen els ossos i els cementiris de Martorell’, a càrrec de l’antropòloga física Maria Eulàlia Subirà i Alfred Mauri, vicepresident del CEM.

El 30 d’octubre (17.30h) tindrà lloc un taller de catrines mexicanes a càrrec dels Museus de Martorell. La finalitat és mostrar les diferents maneres d’afrontar la mort segons cada cultura. El tancament de l’exposició serà el 10 de novembre (12.00h), coincidint amb La Setmana de la Ciència. Per aquest motiu, l’acomiadament anirà acompanyat d’una activitat familiar basada en una proposta didàctica sobre què ens expliquen els ossos.

L’exposició itinerant està produïda pel museu d’Arqueologia de Catalunya i l’Oficina de Patrimoni Cultural de la Diputació de Barcelona. Durant tota la durada de l’exposició tots aquells grups, entitats i escoles que ho demanin també hi trobaran un servei didàctic amb activitats relacionades amb els estudis de l’antropologia.

Alfred Mauri, vicepresident del Centre d'Estudis Martorellencs

'Ossos'