L’Hospital de Martorell inicia les noves sessions en línia per a embarassades

245

La Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha posat en marxa aquesta setmana les noves sessions per a embarassades. L’equip de llevadores, juntament amb la fisioterapeuta de l’equip, realitzen xerrades en línia, en directe i de manera regular, per donar suport a les futures gestants.

Està previst fer entre tres i quatre trobades al mes, els dimarts o dijous de cada setmana. La primera va ser dimarts 6 d’abril amb una sessió en directe de moviment corporal per a l’embaràs. El 15 d’abril, a les 18.00h, es tractarà sobre els pròdroms de part. Una sessió d’exercici específic per a l’embaràs serà la temàtica de la tercera sessió del mes d’abril que tindrà lloc el 20 d’abril, a les 18.00h. I la darrera sessió del mes, serà d’exercici i sol pelvià, el 27 d’abril.

Roser Palau, llevadora referent de la FHSJDM, explica que “són sessions actives on treballem la pelvis, fem exercicis de càrdio, ioga o hipnopart per practicar amb la respiració. Ho combinem amb el suport d’una de les fisioterapeutes del centre. A les sessions hi participem diferents llevadores de l’equip i la fisioterapeuta perquè les mares que volen donar a llum amb nosaltres ens coneguin una mica i tinguin aquesta preparació més física”.

Roser Palau, llevadora referent FHSJDM

La iniciativa “sorgeix d’escoltar les necessitats de les mares que volien, no només fer una preparació teòrica per al moment del part, sinó també fer activitat més física. Tothom hi pot participar perquè són sessions obertes i en línia, ja que encara no podem trobar-nos en espais de forma presencial. D’aquesta manera, ens intentem apropar a totes les famílies i que es puguin sentir acompanyades”. Per accedir a les sessions, ho podeu fer a https://meet.jit.si/embarasmartorell.

Roser Palau, llevadora referent FHSJDM

D’altra banda, l’equip de llevadores de la FHSJDM amb el suport del Servei d’Atenció Primària Alt Penedès-Garraf-Baix Llobregat Nord-Atenció a la Salut Sexual i Reproductiva, segueix oferint el programa de xerrades informatives sobre l’atenció al part ‘Donar llum a la FHSJDM’.

El dimarts, 20 d’abril tindrà lloc la propera xerrada. Informaran sobre què cal saber i tenir en compte a l’hora de ser pares. Les sessions es faran virtuals, de 16.00 a 18.00h. Us podeu connectar a través de  https://meet.jit.si/donarallumamartorell.

Cada tercer dimarts del mes es farà una xerrada. Les següents estan previstes pel 18 de maig, el de 15 de juny i el 20 de juliol.