L’Hospital de Martorell rep una donació de mòbils especials per facilitar el contacte de pacients amb els seus familiars

1104

Davant la situació actual de màxima seguretat a l’entorn hospitalari i, especialment, la restricció de visites als malalts, la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) ha buscat una solució per facilitar la comunicació entre els malalts que no disposen de telèfon mòbil propi i els seus familiars.

Un grup de navegants anomenat Sailing Weekends amb ganes d’aportar el seu granet de sorra al que estem vivint, van donar un model de mòbil que van pensar serviria perquè els pacients que no disposen de telèfon, puguin connectar amb els seus familiars durant la seva estada a l’Hospital.

L’aparell és especial per navegar, molt resistent als cops i, el que és més important, es pot netejar amb aigua i sabó o qualsevol desinfectant sense cap problema.

Veient l’agraïment de les famílies per poder comunicar-se amb els seus i, per altra banda, la facilitat d’ús i les avantatges que té per desinfectar-lo i evitar possibles contagis, Sailing Weekends ha donat a l’Hospital quatre mòbils més com aquest, perquè amb el suport del personal sanitari, pacients i familiars puguin estar en contacte. A aquesta iniciativa, s’ha afegit la donació també de quatre mòbils, amb connexió gratuïta, per part del Col·legi Oficial de Metges de Barcelona.

310 persones afectades per coronavirus

A l’Hospital Sant Joan de Déu hi ha, actualment, 165 infectats per coronavirus, dels quals 101 són personal sanitari i 64 són pacients ingressats amb positiu (37 dels quals de Martorell, inclòs el personal sanitari). A banda hi ha 29 persones aïllades pendents del resultat de la prova.

A aquests 165 positius de l’Hospital Sant Joan de Déu cal sumar 88 positius ingressats a l’Hospital del Sagrat Cor, 20 positius a l’Hotel Salut i 37 veïns de Martorell confinats al seu domicili després d’haver donat positiu. En total, 310 persones infectades de coronavirus de les quals 105 són de Martorell.

A més, avui hem de lamentar dues morts més a Martorell. Un a l’Hospital Sant Joan de Déu, cap de les residències de gent gran i un de l’Hospital Sagrat Cor. En total dues defuncions les quals són de fora de Martorell. Avui també s’han donat d’alta 13 persones a l’Hospital Sant Joan de Deu.