L’Hospital de Martorell reprèn les jornades de formació científica

656

El passat divendres 22 d’abril de 2022 es va celebrar la 3a Jornada de Patologia de Peu i Turmell, a la Sala de Actes del Molí Fariner de Martorell. La jornada, organitzada per la Fundació Hospital Sant Joan de Déu de Martorell (FHSJDM) i amb el patrocini científic de la Sociedad Española de Medicina y Cirugía de Pie y Tobillo (SEMCPT) va reunir a més de 60 professionals de la salut de tot l’Estat.

La jornada va ser la tornada a la celebració d’esdeveniments de formació presencials a la FHSJDM. Aquest ha estat un punt molt especial per l’equip de metges organitzadors que formen part del servei de cirurgia ortopèdica i traumatologia del centre hospitalari de Martorell, el Dr. Rodolfo Romero, el Dr. Francisco Horrach i la Dra. Gemma Casellas, perquè representa reiniciar els procediments de formació i permet una normalització de l’activitat científica.

El Dr. Romero, coordinador de la sessió, explica que “la jornada estava preparada pel mes de març de 2020, però per la pandèmia es va haver de suspendre. Poder tornar a fer una activitat científica ens omple de satisfacció a tots els professionals. L’Hospital de Martorell forma part de la SEMCPT, i per això vam organitzar aquestes jornades amb molt d’èxit i la participació de molts professionals”.

Dr. Romero, coordinador de la sessió

“L’objectiu era compartir experiències dels diferents processos quirúrgics percutanis del peu amb companys cirurgians i, confirmar que els procediments utilitzats al nostre centre hospitalari de Martorell són els que s’utilitzen als centres de referència del nostre entorn”, afegeix.

La jornada es va centrar, principalment, en la cirurgia percutània, una tècnica quirúrgica, amb mínimes incisions, a través de les quals es procedeix a solucionar diferents patologies i lesions de l’aparell locomotor. I es van destacar els seus avantatges, ja que és una cirurgia realitzada amb anestèsia local, en règim ambulatori, minimitzant el risc de complicacions i amb una recuperació ràpida i mínim dolor.