L’Hospital Sagrat Cor i Sport2live organitzen una cursa de Nadal per fomentar l’exercici físic

2197

L’Hospital Sagrat Cor i Sport2Live van organitzar el 13 de desembre una cursa de Nadal per tal de fomentar l’exercici físic entre les persones usuàries. Hi va participar una setantena de corredors de totes les unitats de rehabilitació del Centre. La sortida va ser cap a les 11.00h al camp de futbol i es va realitzar un recorregut pel recinte hospitalari. Les persones participants van poder escollir, segons el seu nivell, si fer dues voltes (1,6 km) o tres (2,4 km).

En aquesta activitat van participar tant les persones usuàries que formen part del programa d’activitat física que es va implantar al Centre el febrer de 2022, de la mà precisament d’Sport2Live, és a dir, acostumades a treballar les diferents capacitats físiques i esports, com d’altres que no realitzen exercici físic. “Per a tal fi, aquest darrer trimestre es van dur a terme diversos testos per avaluar el nivell físic dels i les participants i quatre dies de preparació física per a la cursa”, explica Jesús Lago, entrenador d’Sport2live i un dels organitzadors de la cursa.

En l’organització de la cursa es va comptar, a més, amb la col·laboració dels mateixos usuaris i usuàries, que van ajudar tant en la decoració com preparant les medalles que es van repartir a tots els participants. També se’ls va obsequiar amb una samarreta donada per Sport2Live i se’ls va oferir una beguda a l’arribada.

Va ser un esdeveniment inclusiu, que va tenir molt èxit i el qual no es descarta que es pugui fer extensiu al personal col·laborador de l’Hospital.

Aquesta cursa és la primera activitat esportiva planificada pel curs actual i es completarà amb una olimpíada a la primavera i un torneig de futbol a l’estiu. Es busca, d’aquesta manera, poder oferir una activitat en cada trimestre del curs.