L’Hotel Restaurant Manel registra 700 pernoctacions des que Salut l’habilités per als professionals sanitaris

914

Un cop va començar la crisi sanitària, el Departament de Salut de la Generalitat, amb el suport dels ajuntaments, van considerar necessari habilitar alguns hotels exclusivament per al personal sanitari. L’objectiu ha estat oferir-los un espai pròxim als hospitals i residències per poder descansar i no contagiar a les seves famílies. L’Hotel Restaurant Manel de Martorell ha estat un dels establiments que ha format part del dispositiu. Des del 31 d’abril, ha registrat 700 pernoctacions amb un 91% de mitjana d’ocupació, i actualment allotja una desena de professionals sanitaris dels hospitals i residències de la nostra població.

Els professionals sanitaris que han fet ús d’aquest servei han pogut disposar d’una habitació per a ells sols i mitja pensió, seguint sempre les normes de funcionament marcades per l’establiment. El Servei Català de la Salut s’ha fet càrrec del cost d’aquests hotels.

Aquest cap de setmana serà l’últim que els professionals sanitaris podran beneficiar-se dels hotels adaptats, ja que el nombre d’hospitalitzacions per coronavirus cada dia és menor i, per tant, també s’ha reduït el risc i la probabilitat que els professionals es contagiïn.

La Regió Metropolitana Sud ha estat la zona amb més hotels habilitats, un total de vuit, entre ells l’Hotel Restaurant Manel de Martorell o l’Hotel Les Torres de Sant Esteve. Aquest darrer també ha allotjat personal sanitari dels hospitals i residències del nostre municipi amb un miler de pernoctacions, des del 4 d’abril. A la Regió Metropolitana Nord s’han habilitat sis hotels i a Barcelona un total de cinc establiments. Pel que fa a la Catalunya Central, el Camp de Tarragona i Girona el nombre d’hotels habilitats ha estat de quatre per regió. I finalment a les Terres de l’Ebre dos.

En global, uns 800 professionals sanitaris han fet ús dels establiments hotelers diàriament des del mes de març, quan es va posar en marxa aquest servei habilitat pel Departament de Salut. Des d’aleshores, s’han registrat més de 50.000 pernoctacions en els 33 hotels que s’han habilitat a tot Catalunya. El dia què es van registrar més professionals fent ús d’aquest servei va ser el dimecres 29 d’abril amb 1.100 treballadors. Les estades han estat validades i autoritzades per la direcció dels hospitals de referència de la regió sanitària.