L’Institut Joan Oró, seu del Campionat Catskills 2023 d’Aparadorisme

542
Campionat Catskills Aparadorisme. INS Joan Oró

L’Institut Joan Oró ha acollit aquest dimecres una de les 46 competicions del Campionat Catskills 2023 per a centres d’FP de tot Catalunya. La de Martorell era la dedicada a l’aparadorisme i hi han acudit cinc centres, un d’ells l’amfitrió. La benvinguda, a càrrec de la directora del centre Manoli Amezcua i la cap d’estudis Helena Mauri, ha comptat amb la visita de la regidora d’Ensenyament, Soledad Rosende, i del regidor d’Hisenda, Lluís Amat.

El campionat ateny a l’anglicisme skill, que vol dir habilitat, i és una competició organitzada pel Departament d’Ensenyament de la Generalitat. Es fragmenta en set disciplines i cadascuna compta amb diverses modalitats. En total, 46 competicions i exhibicions que es despleguen de febrer a juny, per a uns 400 estudiants de 128 centres educatius catalans.

L’aparadorisme és una tècnica comercial utilitzada en els establiments físics per atraure els clients i incentivar les vendes. L’aparadorista organitza i combina els elements per composar espais i crear ambients adients per a cada producte d’acord amb la imatge que la marca vol projectar. Requereix el coneixement de les tècniques decoratives que permeten potenciar la comunicació visual, així com el domini de tots els aspectes relacionats amb l’aparador: publicitat, colors, il·luminació i mobiliari.

“A l’Institut Joan Oró hi ha hagut cinc participants, la Clàudia Barbacho (de l’Institut Joan Oró de Martorell); Sara Vallès (Institut Lluïsa Cura de Barcelona); Ariadna Campos (Escola Tècnica de Girona); Xana Olivera (Institut Baix Camp de Reus) i Lorena Vacas (lnstitut de Vic)”, ha explicat la cap d’Estudis de l’INS Joan Oró, Helena Mauri. La guanyadora formarà part de l’equip català que participarà en la Spainskills 2024.

Helena Mauri, cap d'estudis de l'INS Joan Oró

Les participants han hagut de “fer un aparador a partir d’un outfit (conjunt de roba) per vestir un maniquí i fer-li l’ambientació”, ha afegit Mauri, a partir d’agafar a l’atzar una bossa amb les peces de roba. Han comptat amb el suport de cinc tutors, que les han acompanyat.

Helena Mauri, cap d'estudis de l'INS Joan Oró

“Una aposta per la creativitat, tasca molt difícil però molt maca alhora”, ha destacat la regidora Soledad Rosende, qui afegia que “teniu un munt de possibilitats al vostre abast”.

Soledad Rosende, regidora d'Ensenyament

El regidor Lluís Amat també s’ha dirigit als participants desitjant-los “que gaudiu molt” i destacant que “si aquest món us agrada, dediqueu-hi temps i ganes”.

Lluís Amat, regidor d'Hisenda

La directora del centre Manoli Amezcua ha indicat que “per al nostre centre, el Catskills 44 és un acte molt important. Vam començar a participar-hi als càstings d’aparadorisme ara fa dos anys i per tant, en som novells”, i ha comentat que “n’heu de gaudir moltíssim, perquè vosaltres sou els creatius els que realment lluireu les vostres creacions a les botigues”.

Manoli Amezcua, directora de l'INS Joan Oró

La jornada s’ha celebrat en franges de matí i de tarda i ha culminat amb el comiat i el lliurament de premis. En primer lloc ha quedat Laura Vacas de l’Institut de Vic, en segon lloc Sara Vallés de l’Institut Lluïsa Cura, i en tercera posició Yana Olivera de l’Institut Baix Camp.