Lliuren una subvenció econòmica a tres empreses més per contractar persones en atur

630

L’alcalde Xavier Fonollosa ha lliurat una subvenció econòmica a les empreses Gestió Veïnal, Bartés i Costa i Parafarmàcia Les Bòbiles fruit d’una iniciativa del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament per a la contractació de persones aturades a Martorell. En l’acte hi han assistit el regidor de Promoció Econòmica, Lluís Amat, i els representants de les tres empreses beneficiàries d’aquest pla.

L’Ajuntament de Martorell a través del departament de Promoció Econòmica, des del passat mes de maig i fins exhaurir pressupost, subvenciona a les empreses martorellenques que es decideixin a contractar persones aturades del municipi. L’alcalde Xavier Fonollosa ha explicat que “aquestes subvencions tenen com a objectiu ajudar les empreses que decideixin donar feina a persones aturades, subvencionant-les una part del cost empresarial de contractar una persona que no té feina. La prioritat és doble: fomentar l’ocupació i donar suport a les empreses i als treballadors en situació d’atur per regenerar la reactivació econòmica”.

Les persones que es contractin a través d’aquest pla hauran d’estar en situació d’atur, apuntades al Servei d’Ocupació de Catalunya (SOC), constant-hi com a demandants actives de feina, i donades d’alta a la borsa de treball de l’Ajuntament. En l’acte hi han assistit Rafael Sarmiento, de Gestió Veïnal; Hilari Bartés, de Bartés i Costa, SL i Loli Orellana, de Parafarmàcia Les Bòbiles.

Hilari Bartés, de Bartés i Costa, SL que gestiona l’Hotel Manel, assegura que “una ajuda com aquesta per aquelles persones que són a l’atur és molt important per als petits empresaris de Martorell”. D’altra banda, Rafael Sarmiento, propietari de Gestió Veïnal, reconeix que “és un ajut necessari i que seria molt important que la resta de municipis prenguin l’exemple de l’Ajuntament de Martorell”. Finalment, Loli Orellana, de Parafarmàcia Les Bòbiles diu que “és una petita ajuda que ens serveix per tirar endavant el nostre projecte empresarial”.

Ajuts a dedicació parcial i complerta

L’ajuda econòmica a Gestió Veïnal és de 5.250 euros per la contractació de dues persones, una a temps parcial i l’altra, complert amb un contracte laboral amb una durada d’un any. A Bartés i Costa, la subvenció és de 2.500 euros per a la contractació d’una persona a temps complert durant un any mentre que l’ajut a Parafarmàcia Les Bòbiles és de 1.750 euros per un contracte indefinit a temps parcial. Els ajuts estan determinats per uns requisits avaluats des del departament de Promoció Econòmica de l’Ajuntament.

Aquest pla d’ajuts a les empreses està adreçat a aquelles empreses, entitats sense ànim de lucre, empreses d’inserció o centres de treball, amb domini social a Martorell amb anterioritat a l’1 de gener de 2015 i amb una plantilla que no sigui superior a 150 persones treballadores. Aquest pla ja ha permès subvencionar a cinc empreses locals que compleixen aquests requisits.