Llorenç Ortí López, estudiant de 2n de Batxillerat del Col·legi La Mercè, ha estat seleccionat per participar a la Ruta BBVA 2016. Una composició de guitarra i un projecte mediambiental li han obert la porta a l’aventura a les selves maies del Yucatán. A més de Mèxic, Llorenç recorrerà el sud d’Espanya del 29 de juny al 29 de juliol.
La cançó inèdita de guitarra Acariciando el cielo i un projecte sobre l’aprofitament de restes vegetals de poda com a font d’energia li han valgut a Llorenç Ortí per estar entre els 182 joves seleccionats a tot el món per participar a la 31a Ruta BBVA.
Els afortunats viatjaran a Mèxic “per explorar les selves maies de Yucatán i descobrir els llocs arqueològics més rellevants d’aquesta civilització”, ha dit. A més, coneixeran alguns dels dissenys socials que intenten resoldre els grans problemes que afronta la societat yucateca, actualment.
En el seu periple per Espanya, l’expedició “commemorarà els centenaris de les morts del rei Ferran el Catòlic, l’inca Garcilaso de la Vega i Miguel de Cervantes visitant Extremadura, Andalusia, Toledo i Madrid”, ha avançat. Les formacions en emprenedoria social tornaran a ser part primordial en aquesta aventura.
L’alumne martorellenc està “molt content de poder participar-hi”, creu que serà “una experiència inoblidable”, on hi coneixerà joves de diferents països llatinoamericans per tal de fer un “intercanvi cultural profitós”.
Ruta BBVA
L’any 1979, el periodista i aventurer Miguel de la Quadra-Salcedo va crear aquest programa dirigit als joves per tal de consolidar l’intercanvi cultural entre tots els països de parla hispana, inclosos Brasil i Portugal.
Des de 1993 BBVA dóna suport, dins la seva política de responsabilitat corporativa, a aquest projecte: un viatge que combina educació en valors, intercanvi cultural i aventura. Al llarg de 31 edicions, més de 9.000 joves de tot el món han tingut l’oportunitat de viatjar i descobrir les dimensions humanes, geogràfiques, socials i històriques d’altres cultures.
És una experiència que ambiciona un compromís social, educatiu, antropològic i mediambiental, amb l’objectiu que els expedicionaris reflexionin i facin aportacions a alguns dels reptes més importants amb els quals s’enfronta la humanitat: exclusió social, grans transformacions en el medi ambient i la promoció personal d’habilitats i actituds emprenedores.
Una experiència formativa en la qual els participants, a més d’ampliar coneixements, desenvoluparan un esperit de cooperació internacional.