Lluís Llach i Martí Gironell presentaran les seves noves novel·les al Youtube municipal

1077

L’Ajuntament de Martorell i la Biblioteca han programat aquest novembre dues presentacions de llibres en línia al Canal YouTube municipal, amb la presència dels dos autors en directe. Es tracta d’Escac al destí, la darrera novel·la de Lluís Llach, prevista per al dia 13 de novembre a les 18.30h. El dia 24 serà el torn de Paraula de jueu, de Martí Gironell, a la mateixa hora.

Escac al destí (Editorial Univers) escrita pel popular cantautor i escriptor de Verges, és un thriller ambientat en l’època medieval que arrossega el lector cap a un passat ple d’intrigues pel poder. La trama s’inicia amb el descobriment d’un cadàver, que pot fer trontollar la dinastia del regne de Magens. El jove prevere Orenç serà l’encarregat d’investigar el crim.

La periodista martorellenca Míriam Riera serà la presentadora de l’autor i la novel·la que segons la tècnica de la Biblioteca Josefina Canals “és una obra de misteri molt divertida, amb un protagonista a cavall dels dos poders de l’època: el legislatiu i l’església”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

També ambientada en l’època medieval, Paraula de jueu (Grup 62) és la continuació d’El pont dels jueus, que va reportar un gran reconeixement al periodista i novel·lista Martí Gironell. Una aventura medieval i vital protagonitzada per el Kim i l’Ester, una noia cristiana que treballa entre l’hospital de l’Almoina de Barcelona i el call jueu.

A través d’aquests personatges, queda reflectida la manera en la que dues comunitats com jueus i cristians viuen la seva complexa realitat en plena capbussada en els costums del segle XVI. Canals fa una petita síntesi de l’obra de Gironell, que s’encarregarà de presentar la professora martorellenca Pilar Urballa:

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Els lectors que vulguin podran disposar d’un llibre signat pels autors de cadascuna de les novel·les fent reserva a la llibreria Miró (c/ Santacana, 12. Tel. 93 774 21 91) o a la llibreria Alfil-be (c/ Josep Pla, 16. Tel. 680 82 95 60) abans del 9 de novembre. Posteriorment, es podrà passar a recollir l’exemplar signat a la mateixa llibreria.

BiblioLab per a infants: ‘La fàbrica de Gianni Rodari’

La Biblioteca Martorell presenta aquest mes un taller, el BiblioLab, on la canalla pot aprendre a inventar petites històries a partir de desencadenants diversos: objectes, llocs, paraules o personatges. Aquestes històries es convertiran en escenes per poder ser representades. El taller ofereix la possibilitat d’explorar en la imaginació i la creativitat dels infants per construir un guió, alhora que combina el fet d’inventar amb el fet de representar la història.

La tècnica de la Biblioteca explica que enguany se celebra “l’any Rodari, i en parlarem al taller amb una mostra dels seus contes, ja que és un mestre de la fantasia, de l’humor i de la creativitat. Ho farem amb la participació de la Montse Vilà, qui aproximarà aquest món imaginari de l’autor”.

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

Serà el 18 de novembre, a les 17.30h, en directe a través de la plataforma Instagram Live de la Biblioteca Martorell (@bibmartorell).

Josefina Canals, tècnica de la Biblioteca Martorell

L’acte l’organitzen l’Ajuntament de Martorell i la Diputació de Barcelona i es recomana especialment a nenes i nens a partir de 6 anys d’edat.