Lluís Llach presenta el seu ‘Escac al destí’ aquest divendres al Canal YouTube municipal

771
Lluís Llach (Fotografia: El Temps)
Lluís Llach (Fotografia: El Temps)

Aquest divendres, 13 de novembre, el músic i escriptor Lluís Llach presenta en línia i pel Canal YouTube de l’Ajuntament de Martorell, la seva darrera novel·la: Escac al destí. Serà a partir de les 18:30h, amb una salutació de l’alcalde Xavier Fonollosa i la presentació de l’autor a càrrec de la periodista Míriam Riera. L’acte l’organitzen el consistori i la Biblioteca.

La presentació es farà en línia i en directe a través del Canal YouTube de l’Ajuntament de Martorell. Per tal de visionar-la, caldrà accedir-hi a través d’aquest enllaç. Tothom qui vulgui podrà interactuar amb l’autor a través del xat i formular-li alguna pregunta sobre la seva darrera creació.

Llach presentarà una novel·la de ficció ambientada en un regne medieval imaginari, que arrossega el lector cap a un passat ple d’intrigues pel poder, secrets, conxorxes i assassinats. La trama s’inicia amb el descobriment d’un cadàver que pot fer trontollar la dinastia del regne de Magens. El jove prevere Orenç serà l’encarregat d’investigar el crim.

En una entrevista concedida al programa Més324 de TV3, l’autor comenta que s’ha sentit atret per recrear la forma de viure de l’època medieval: “Una societat molt enfosquida, on les persones són pobres víctimes que han de mirar de sobreviuremirar sota el pes de l’espasa i de la creu”, és a dir, la monarquia i l’església. Uns poders que, per l’autor, “segueixen sent actuals, amb les disfresses canviades”.

Lluís Llach, autor d''Escac al destí'

Escac al destí és el cinquè títol literari del cantautor de Verges, després d’estrenar-se en el món literari amb Memòria d’uns ulls pintats (2011) i continuar amb títols com ara Estimat Miquel i Les dones del Principal (2014) i El noi del Maravillas (2017).