L’ONG Mans Mercedàries explica el darrer Camp de Treball a Moçambic i ja pensa en Angola

300
Xerrada 30è Camp de Treball Mans Mercedàries

L’ONG Mans Mercedàries ha explicat, aquest divendres, el 30è Camp de Treball celebrat aquest estiu a Moçambic. L’entitat ha agraït el suport de patrons, socis, comerços, empreses i institucions que han col·laborat amb aportacions econòmiques i materials al projecte al país africà. Ha estat en un acte celebrat a l’Auditori Joan Cererols del Centre Cultural.

Els responsables de l’ONG, Montserrat Torras i Ton Toset, han saludat els assistents i han descrit el projecte amb suport audiovisual i d’un powerpoint. Seguidament, s’han lliurat uns obsequis a l’Ajuntament de Martorell, pel seu suport. L’alcalde Xavier Fonollosa i la regidora de Teixit Associatiu Àngels Soria han pujat a l’escenari per rebre’l. Tot seguit, s’ha presentat el Camp de Treball de l’any vinent i els voluntaris que en formaran part. La vetllada ha acabat amb una fotografia de família i una coreografia d’un ball Massede.

Torras ha intervingut per explicar que el 30è Camp de Treball s’ha centrat “a la localitat de Beira, on hi ha la missió i la casa provincial de les missioneres”. Allà, al centre Irmà María Abella, s’han reparat els desperfectes que ha patit l’espai amb el temps, i s’han ampliat les aules estudi “per a que els nois i noies de la zona tinguin un espai per treballar quan surten de l’escola, ja que viuen en cases molt petites, de txapa”. Explica la cooperant que “aquestes aules serviran també d’espai de trobada de la pastoral els caps de setmana, i de punt d’alfabetització, especialment per a dones”. Durant gran part de l’estada a Moçambic, els cooperants van conviure i compartir activitats amb les comunitats de Macurungo i d’Inhamizua.

Montserrat Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

El Camp de Treball també ha inclòs altres punts d’actuació. En primer lloc, visitant la Lar Tiberíades de Katembe, on es van fer “classes, activitats amb els infants i activitats lúdico-educatives” i on es va inaugurar el Centre Infantil Lutgarda.

I per altra banda, els darrers dies a Moçambic es van dedicar a l’aldea de N’Kondedzi i a la seva leproseria, on de fet va començar ara fa més de 25 anys la tasca solidària de l’ONG. Allà es van programar activitats de jocs i balls amb la canalla, es va fer manteniment de l’espai de la missió i es va participar amb les religioses ens els seus programes d’alimentació dels «doentes» de lepra i de nutrició infantil.

Però a més de la feina realitzada per tots els cooperants, Montse Torras ha volgut destacar “la gran tasca que fan les Missioneres a Moçambic per ajudar els més necessitats, sigui a Katembe, a Beira o a N’Kondedzi”.

Montserrat Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

Pròxima destinació: Angola

L’ONG ja treballa en el proper Camp de Treball, que es realitzarà a Angola.”Anirem a Luanda i a Vila Matilde, a Kudielela, on tenim la nostra missionera martorellenca Josefina Cortadella. Tenim idea d’acabar les aules de l’escola Irma Palacios, i també fer tallers, jocs i tasques de manteniment a Vila Matilde”.

Montserrat Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

Però no es vol deixar de banda N’Kondedzi: “Farem extensiu el projecte a l’aldea, perquè no la volem deixar sense aigua i treballarem per aconseguir ajuda necessària per a fer-hi un pou”.

Montserrat Torras, responsable de l'ONG Mans Mercedàries

Acompanyaran Toset i Torras en la propera aventura un conjunt d’ex alumnes del Col·legi La Mercè: “Emma Calaf, Marina Martínez, Laia Oller, Maria Fonollosa, Eloi Torres, Júlia Folqué, Laia Canals i Helena Coll. També ens hi acompanyarà la Nora Novansky i en Joao Neves.

D’altra banda, de l’1 al 31 d’octubre, El Círcol acollirà una exposició fotogràfica del 30è Camp de Treball.