Mans Mercedàries torna de Kenya amb la satisfacció de fer créixer l’Escola Lutgarda

1044
26è Camp de Treball Kenya Mans Mercedàries

L’ONG Mans Mercedàries va marxar del 2 de juliol al 3 d’agost al 26è Camp de Treball a Kenya per ampliar l’Escola Kindergarten Academy School Lutgarda al barri d’Ongata Rongai (Nairobi). A més, aquest estiu també han dut a terme el 27è Camp de Treball a Moçambic per treballar hàbits saludables amb les nenes de la Lar Tiberíades de Katembe. En aquest cas, l’expedició va marxar el 4 de juliol i va tornar el 5 d’agost.

Durant tot aquest curs, l’ONG ha treballat de valent per poder aconseguir el necessari per a la construcció del primer pis de l’Escola Lutgarda d’Ongata Rongai. Al 2015 i 2016 es va construir el Centre Infantil i la part de dalt es va deixar a punt per fer les escales i enlairar una primera i segona planta per a l’Educació Primària. La primera planta es va fer entre l’any passat i aquest any, gràcies a les donacions que, tot i la pandèmia, van seguir rebent.

La rebuda, explica Montse Torras, membre de Mans Mercedàries, “va ser increïble. Ens vam retrobar amb les germanes, i amb nenes i nens d’Ongata Rongai, que ens rebien amb petons i abraçades. Però el més impactant va ser veure l’edifici amb el primer pis construït. Tot i les dificultats per anul·lacions d’acitivitats solidàries i concerts ho havíem aconseguit, la primera planta era allà. Estem molt contents”.

Durant l’estada, la feina de l’entitat ha consistit en “decorar les classes amb dibuixos i pintar-los, fer tallers amb la canalla de l’escola als matins i amb altres infants del barri d’Ongata Rongai a la tarda”, comenta Ton Toset, membre de l’entitat. També han tingut l’oportunitat de sentir l’impacte d’Àfrica veient els animals de la Terra dels Maasai, la seva gent, les seves cases i famílies i les seves tradicions.

L’expedició que va viatjar a Kenya estava formada per la Montse Torras i en Ton Toset, acompanyats de la Mireia Carner, l’Andrea Rovira, la Bàrbara Puga i el Martí Kun. Toset destaca que “els quatre joves han estat molt pencaires i no han parat. Un equip incansable, que no ha tingut cap problema a passar hores i més hores fins que la feina estava acabada”. “Un equip de joves molt generosos i solidaris, que amb amor i alegria han sabut compartir riures, balls, jocs, cançons i pintura aquest estiu”. L’any 2022 l’ONG tornarà a Kenya a acabar la segona planta de l’Escola Lutgarda.

Per altra banda, l’exalumna del Col·legi La Mercè de Sant Feliu i voluntària de Mans Mercedàries, Clàudia Chacón, va viatjar a Moçambic per desenvolupar el seu treball final d’Infermeria sobre els hàbits saludables de les nenes de l’Orfenat Lar Tiberíades, emmarcat en el 27è Camp de Treball en aquest país. Hi va anar acompanyada dels voluntaris Blanca Culleré, Montse Alemany, Xavier Sáez de Cortázar i Sheila Rodríguez.