Marc Rius aconsegueix la medalla de bronze al Campionat d’Europa de Powerlifting

827
Campionat Europeu Powerlifting 2023

El martorellenc Marc Rius es va adjudicar la medalla de bronze en el Campionat d’Europa de Powerlifting en la categoria de -93kg. L’europeu, que es va celebrar a Tartu (Estònia) entre el 4 i el 9 de desembre, va ser l’últim torneig del 2023 d’aquesta disciplina esportiva. Rius va aixecar un total de 805kg, el que suposa un nou rècord nacional en la seva categoria.

L’atleta martorellenc tornava a la competició després de proclamar-se campió d’Espanya el mes d’abril. I per aquest Campionat d’Europa arribava amb l’objectiu de pujar al podi, després de quedar sisè a l’europeu celebrat a Skierniewice (Polònia) l’any passat. Rius va certificar el podi quedant primer en l’exercici de pes mort: va aixecar 345kg, igualant el rècord d’Espanya. En l’esquat va aixecar 275kg, igualant el seu millor registre, i en la press banca va aixecar 185kg, augmentant 10kg respecte a la seva millor marca.

Rius, es va mostrar molt satisfet amb el resultat aconseguit a l’europeu i va assegurar que “era realment el que buscàvem. Sabíem que teníem la possibilitat de pujar al podi si fèiem molt bé les coses, així que vam jugar intel·ligentment i vam treure un total competitiu amb el qual ens vam poder colar al podi”.

Marc Rius, atleta Powerlifting

Després d’aquest europeu, Marc Rius té intenció de competir al Mundial. Tot i que no té previsió de pujar al podi, el martorellenc destaca que “anirem a viure l’experiència, a créixer com a atleta i a apropar-nos una mica més al que seria l’elit”. I després del pròxim estiu, Rius competirà al Campionat Absolut d’Espanya.

Marc Rius es prepararà per a les properes parades seguint una rutina i treballant punts dèbils, que és el que s’acostuma a fer fora de temporada. El martorellenc confessa que en aquest temps entrenarà variants tècniques, acumularà treball, i jugarà amb el volum i la intensitat dels seus exercicis, per no oblidar els moviments de competició.