Martorell aposta per construir una Catalunya lliure de violència masclista

480

L’Ajuntament de Martorell ha commemorat el Dia Internacional per a l’Eliminació de la Violència vers les dones amb lema Construïm una Catalunya lliure de violència masclista. La regidora de Benestar Social, Cristina Dalmau, ha llegit el manifest institucional consensuat per la Generalitat de Catalunya, les diputacions i les entitats municipalistes.

A través del manifest, l’Ajuntament de Martorell ha volgut fer palès el seu rebuig a la violència masclista i denunciar-ne les causes que l’originen amb l’objectiu de “dotar Catalunya d’un marc legal, per construir una xarxa de recursos d’atenció per a les dones i els seus fills, i dissenyar protocols d’actuació”, ha dit Cristina Dalmau.

La societat catalana augmenta dia a dia la seva sensibilitat i implicació davant la violència masclista. Això no obstant, “la violència contra les dones és una realitat persistent, és imprescindible denunciar la complicitat social i cultural dels missatges que fomenten el sexisme”.

Les institucions i les organitzacions de la societat civil “hem de ser un reflex fidel de l’alternativa que representem i del compromís que defensem per l’eradicació de la violència masclista”.

Dalmau ha insistit que “és prioritari situar la prevenció d’aquesta violència com una política estratègica” i que “Catalunya necessita un Pla de Prevenció a nivell nacional que reconegui la urgència d’establir pràctiques de deconstrucció del paradigma patriarcal i dels discursos masclistes”.

És per això que el manifest reclama les eines per desplegar la Llei d’igualtat efectiva de dones i homes, aprovada al passat mes de juliol, “perquè és amb el treball de construir una societat democràtica moderna que eradiqui el sistema patriarcal i androcèntric que aconseguirem fer front a la violència masclista”.

La lectura del manifest institucional ha clos amb la interpretació d’una peça musical a càrrec de l’Escola Municipal de Música.