Martorell celebra els èxits de l’handbol català del curs 2021-2022

768
29a Festa Handbol Català
29a Festa Handbol Català

Martorell ha estat la seu, aquest vespre, de la 29a edició de la festa de l’Handbol Català, on s’ha reconegut un centenar d’entitats, clubs, ajuntaments i jugadors i jugadores d’handbol pel seu camí i els seus èxits. Víctor Tomàs, Francisco Blázquez i Josep Mayoral han rebut les insígnies d’or i brillants per part de la Federació Catalana d’Handbol, la màxima distinció que entrega aquesta entitat.

En clau local, l’Ajuntament de Martorell, el Club Handbol Martorell i l’àrbitre Miquel Florenza també han estat premiats, els dos primers amb els trofeus FCH i amb la insígnia d’argent el tercer, en la seva dedicació per promoure l’handbol.

La gala d’aquesta nit ha servit per posar sobre la taula els èxits de l’handbol català dins i fora de les seves fronteres. Per això s’ha premiat els clubs i equips que s’han proclamat campions en competicions nacionals i les seleccions catalanes en cites estatals, però també les entitats que defensen la igualtat, dins el Pla d’Igualtat de la FCH (Handbol Sant Joan Despí, FH Roquerol i CH Sant Andreu), i aquelles que han complert anys durant la temporada (Rancho Castelldefels, CH Sant Andreu i GEIEG).

Una gala de bona entesa

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa s’ha mostrat pletòric en acollir aquesta festa, perquè “avui, Martorell és el centre de l’handbol català i a casa nostra és la segona disciplina amb més practicants, a través del CH Martorell ha sigut molt fàcil la interlocució entre ells, nosaltres i la Federació Catalana d’Handbol”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

En aquest sentit, el president de la FCH, Jaume Fort, ha coincidit amb el batlle martorellenc en definir com a molt satisfactòria la sintonia entre les tres institucions. El president ha apuntat que “la complicitat del CH Martorell ha estat clau i estem molt agraïts i contents de trobar-nos avui”.

Jaume Fort, president Federació Catalana Handbol

El president del club groc-i-negre, Jordi Florenza, ha expressat que “és un reconeixement a la tasca que estem fent els últims anys, pel creixement i l’evolució que ha tingut en l’handbol català” i també ha posat en relleu la bona comunicació amb la FCH i el consistori.

Jordi Florenza, president CH Martorell

Els premiats, de tots els tipus

Durant la gala, que ha presentat la periodista Mireia Vicente, s’han reconegut els jugadors, tècnics, institucions i clubs que formen la família de l’handbol català. El premi amb més pes ha estat les tres insígnies d’or i brillants, que han anat a parar a l’exjugador del FC Barcelona, Víctor Tomàs, al president de la Real Federación Española de Balonmano, Francisco Blánquez, i a l’alcalde de Granollers, Josep Mayoral.

El primer ha agraït el guardó dirigint-se als més joves: “això passa ràpid, gairebé no me n’he adonat i ja estic retirat i dir als jugadors que avui estan aquí que gaudeixin”.

Víctor Tomàs, exjugador FC Barcelona
29a Festa Handbol Català
29a Festa Handbol Català

De la seva banda, Mayoral ha “només es pot explicar aquest premi com un treball col·lectiu” i Blázquez  ha descrit aquesta insígnia com a “molt especial per a mi”.

Josep Mayoral i Francisco Blázquez

Per últim, l’àrbitre martorellenc Miquel Florenza també ha rebut el premi per part de la FCH en forma d’insígnia d’argent per la seva tasca en la promoció de l’handbol. “Aquest és un premi al treball que s’ha fet tots aquests anys i veig el CH Martorell com un club sa i fort”, ha exposat.

Miquel Florenza

La gala s’ha tancat amb les intervencions de la Secretària General de l’Esport i l’Activitat Física, Anna Caula, i l’alcalde martorellenc Xavier Fonollosa, en què han reivindicat l’esport com un eix vertebrador i formatiu per als més joves i han situat Martorell com una ciutat que treballa per fer-se un lloc en el mapa esportiu de Catalunya.