Martorell celebra la Diada Nacional de Catalunya amb activitats en format reduït

232
Diada Nacional Catalunya 2021
Diada Nacional Catalunya 2021

La Diada Nacional de Catalunya s’ha celebrat avui a Martorell amb actes durant tot el dia i amb moltes entitats locals implicades en els festejos de l’11 de Setembre. Tot i les limitacions imposades per la pandèmia, s’han tancat unes celebracions que van començar ahir al vespre amb l’ofrena floral al fossar de Sant Bartomeu.

El plat fort ha arribat aquest diumenge ben aviat. Una vintena de persones han pujat a la serra de Les Torretes per enlairar la senyera i penjar-la i fer-la visible a tots els carrers de Martorell. La comitiva ha engegat cap a les 8 del matí, ha recollit la senyera i l’ha pujada per fer-la lluir des de les alçades.

El cap de colla dels Capgrossos de Martorell és Josep Segura i aquesta ha estat una de les entitats que hi ha pres part. Segura s’ha mostrat content per com s’ha desenvolupat la jornada: “el dia ens ha aguantat molt bé i ho hem fet com l’any passat, en format reduït”.

Josep Segura, cap de colla dels Caprgrossos de Martorell

Pràcticament a la mateixa hora, l’Associació de Motos Antigues i Clàssiques de Martorell han començat la concentració per rodar des de la Plaça de l’Església cap a Piera, Sant Llorenç d’Hortons i Gelida. Unes 40 motos i unes 60 persones han format part de la sortida i han tancat la ruta al mateix punt on l’han començat. Tot i que han fet parada a la Creu de l’Aragall per penjar la senyera, no han pogut acabar amb l’aperitiu que se celebrava en anys anteriors.

En aquest sentit, el president de l’AMCAM, Jordi Vives ha dit que la sortida els ha sorprès pel que fa al temps que ha durat, “fins i tot hem anat ràpid”, i ha felicitat els assistents perquè “tot ha anat perfecte i tothom ha estat receptiu”.

Jordi Vives, president AMCAM

I durant el migdia també ha hagut ballada de sardanes, una activitat que ha organitzat la Secció Sardanista de Martorell. Uns 40 assistents al Teatre El Progrés han pogut gaudir de la música que ha ofert la Cobla Vila d’Olesa. Tots els sardanistes que hi han pres  ho han fet complint les normes que estableixen les autoritats sanitàries i per la qual és obligatori utilitzar la mascareta i ballar en grups de, com a màxim, 10 persones.

Havaneres i rom cremat com a cloenda

Després de l’activitat del matí, la Diada Nacional de Catalunya ha acabat a Martorell amb l’actuació del grup Rems. Aquest trio ha portat havaneres a la pista jardí d’El Progrés a les més de 170 persones que hi ha assistit. El rom cremat ha acompanyat la cantada i ha posat punt i final a una diada que s’ha vist obligada a adaptar-se, per segon any consecutiu, a la pandèmia i les seves limitacions.

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i els regidors Gerard Mimó, Sole Rosende, Raquel Sans i Rosa Cadenas han assistit aquest matí a l’ofrena floral que se celebra a la tomba de Rafael Casanova, a Sant Boi de Llobregat, i hi han entregat flors als peus del monument.