Martorell demana un nou conveni per al CDIAP amb un increment de més de 2.000 hores de servei

2545
Racó de joc 0 a 3 CDIAP

L’Ajuntament de Martorell va aprovar en el Ple Municipal del passat dilluns de sol·licitar al Departament de Drets Socials de la Generalitat de Catalunya un nou conveni per a la prestació dels serveis del Centre de Desenvolupament i Atenció Precoç (CDIAP). La seva vigència seria de cara a l’any 2024, i implicaria, per al centre ubicat a la nostra població, un increment de 2.336 d’hores d’atenció als infants i a les seves famílies.

L’any vinent, el servei passarà de 17.544 hores d’atenció anual a 19.880. Un fet que va representar el vot unànime de les cinc formacions polítiques amb representació municipal: Junts per Martorell, PSC, Movem Martorell, ERC i C’s.

La regidora de Benestar Social, Gent Gran i Àrea de Serveis a les Persones de l’Ajuntament de Martorell, Cristina Dalmau, destacava que “ja fa mesos que es va iniciar el procediment per a aquest nou conveni”, per al que es va portar a aprovació la seva sol·licitud.

Cristina Dalmau, regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones

El CDIAP de Martorell és un centre ubicat al carrer de Josep Tarradellas 3 que atén nens i nenes de 0 a 6 anys amb dificultats o trastorns del desenvolupament o en risc de presentar-ne. Forma part de la xarxa de prop d’un centenar de CDIAPs que desplega arreu del país el Departament de Drets Socials de la Generalitat. El composa un equip interdisciplinari de professionals especialitzats en neuropediatria, psicologia, fisioteràpia i logopèdia, a més de serveis d’educació social i administratius.

Dalmau destaca que l’ampliació d’hores “permetrà tenir més personal per atendre millor la població amb necessitat”, ja que el centre martorellenc dona servei a tot el Baix Llobregat Nord. La regidora afegeix que “actualment hi ha una alta satisfacció envers el servei que presta, però cada cop hi ha més necessitats i aquest augment d’hores ens va molt bé”.

Cristina Dalmau, regidora de l'Àrea de Serveis a les Persones

Aquest augment ja s’havia sol·licitat el juny passat des del consistori martorellenc, quan el Ple va aprovar per unanimitat una addenda del conveni de col·laboració que demanava l’esmentada ampliació d’un 13% de les hores d’atenció als usuaris.