Martorell Enllaç commemora l’Any Europeu del Ferrocarril amb una instal·lació artística

809

Martorell Enllaç de Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya commemora l’Any Europeu del Ferrocarril amb una instal·lació artística a l’edifici de l’estació. La campanya es pot veure en una desena d’estacions de la companyia i vol reforçar la idea de què el ferrocarril és el millor aliat per impulsar una mobilitat sostenible i lluitar contra el canvi climàtic.

Ferrocarrils de la Generalitat de Catalunya (FGC) commemora l’Any Europeu del Ferrocarril amb una campanya d’intervencions artístiques que s’han instal·lat a algunes de les seves estacions. Aquestes intervencions estan inspirades en el llibre commemoratiu dels 40 anys d’història de Ferrocarrils ‘Territoris humans, nodals i sostenibles’ editat per Ricard Planas Camps, una novel·la visual en clau historicoartística que es vertebra com un viatge en tren des del futur-present i fins al passat de la història dels 40 anys de Ferrocarrils.

En base al concepte i a la identitat visual d’aquest llibre, Ferrocarrils ha decorat algunes de les seves estacions instal·lant vinils amb cites i imatges on destaquen quatre idees clau o, tal com se les descriu en el llibre, “4 nodes”: les persones, la tecnologia, la sostenibilitat i la globalització.

Aquesta campanya es pot veure a les estacions de Pl. Catalunya, Provença, Gràcia, Sarrià, Universitat Autònoma, Sabadell Nord, Terrassa Rambla, Plaça Espanya, Europa | Fira i Martorell Enllaç. També s’han instal·lat a l’estació de Balaguer de la línia Lleida – La Pobla, a la de Ribes Vila del Cremallera de Núria i a la de Monistrol Vila del Cremallera de Montserrat.

A la pàgina web de Ferrocarrils es poden consultar les diferents iniciatives que impulsa la companyia durant el 2021 en el marc de l’Any Europeu del Ferrocarril. Aquesta commemoració es concep com una oportunitat per a fomentar els beneficis del ferrocarril com a un mode de transport sostenible, innovador i segur.

Com a empresa de referència a Catalunya, Ferrocarrils organitza i participa en diferents actes, campanyes i activitats per posar el ferrocarril al centre de la mobilitat, restaurar la confiança dels usuaris i animar a més persones a pujar al tren.