Martorell inaugura el parc urbà més gran del Baix Nord davant més de 12.000 persones

5433

El Parc Central de La Sínia s’ha estrenat aquesta tarda amb la presència de més de 12.000 persones en una jornada vespertina que ha aplegat tallers, actuacions musicals, activitats per als més petits i el concert de la cantant India Martínez. L’equip de govern ha obert al públic les instal·lacions del parc del nou barri que s’està construint a La Sínia, 20.000 metres quadrats d’espai de zones verdes i de passeig amb tres àrees de jocs infantils.

Els tallers, les activitats familiars i el concert infantil a càrrec de Superherois han encetat la tarda, que poc a poc ha anat acollint famílies i veïns martorellencs. Les colles dels Gegants i Bastoners de Martorell han mostrat els seus balls als assistents i han acompanyat la inauguració, al complet, de les àrees de joc i lleure del nou barri.

L’alcalde de Martorell Xavier Fonollosa i la regidora de Via Pública, Elisabet Plaza, han estat els encarregats de descobrir la placa inaugural i s’han adreçat al públic posant de relleu els avantatges d’aquesta nova zona per al gaudi dels martorellencs.

El batlle ha expressat que “és un parc molt gran i molt verd, enmig de barris densament poblats. Hi pot venir gent gran a passejar i a descansar, hi ha zones enjardinades enormes, hi hem posat més de 500 arbres i tenim tres zones de jocs infantils molt potents. És molt complet i versàtil. És el parc urbà més gran del Baix Llobregat Nord”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

La regidora Elisabet Plaza ha destacat que “avui construïm un nou eix a Martorell. No teníem una zona verda, un pulmó al mig dels barris més poblats de Martorell. Amb aquesta inauguració posem en funcionament el nou barri de La Sínia. Un barri amb eficiència energètica i qualitat de vida per tots els veïns i veïnes de Martorell”.

Elisabet Plaza, regidora Via Pública

Fonollosa ha assegurat que els veïns i veïnes han rebut l’obertura d’aquest Parc Central molt positivament. “Tenim una qualitat de vida que va avançant. L’urbanisme ha d’estar al servei de la gent i és el que avui veiem aquí. Infinitat de famílies jugant, passejant, gaudint de l’espai, això és pel que serveix l’urbanisme”.

Xavier Fonollosa, alcalde de Martorell

Pel que fa als veïns , el pas endavant que fa Martorell i els avantatges que guanya amb aquest nou barri són les opinions que més es repeteixen. “La inauguració del Parc Central sembla tot un èxit, està ple de gent i de famílies. És molt positiu que el poble pugui créixer i que es faci un barri més nou”, ha dit Romina Porta.

Martí Fusalba ha comentat que “és un lloc que Martorell ha guanyat i que espero gaudir força temps. Martorell està fent un canvi radical des de fa uns anys i és un lloc per poder viure amb qualitat”.

Romina Porta i Martí Fusalba, veïns de Martorell

Diferents empreses col·laboren amb la festa

La inauguració ha comptat amb el suport i l’aportació econòmica de diferents empreses que han volgut implicar-se en aquesta gran festa de Martorell. Les empreses col·laboradores són Seat, Agbar i Urbania-El Parc de la Sínia i, com a patrocinadors i col·laboradors, hi han participat Enerka, Fundació Salas, Fundació Laboral de la Construcción, Banc de Sabadell, Habitat Catalunya, Fercam, Solé Diesel i CIC3.

El representant d’Enerka, Adrià Ponsà, ha afirmat que “creiem que podem treballar molt bé amb l’Ajuntament i ells amb nosaltres. Estem encantats de poder estar al poble i ser un dels col·laboradors d’aquest nou parc”.

Adrià Ponsà, Enerka

La festa d’inauguració ha clos amb el concert de la cantant India Martínez, qui ha fet parada a Martorell amb la seva gira 90 minutos +. La cordovesa ha delitat el públic assistent amb la seva veu prodigiosa que fusiona pop i flamenc. El discjòquei Quim Martínez ha posat la cirereta al pastís amb els temes més ballables del moment.